Menu
Zonnige training in São Paulo

Zonnige training in São Paulo

Alsof de Ajacieden na twee dagen regen wat zon tegoed hadden, brak de lucht donderdagmiddag helemaal open in São Paulo. Terwijl de thermometer 29 graden aangaf, werkte de Ajacieden op dag 5 van het trainingskamp in Brazilië een gevarieerde training af. Kenneth Vermeer en Dmitry Bulykin sloten weer aan de groep. Gregory van der Wiel (lies) en Lorenzo Ebecilio (rug) trainden apart in het hotel.

De spelers hadden hun voorzorgsmaatregelen genomen. Nadat ze even na 11:30 uur het trainingsveld van Palmeiras betraden, grepen ze beurtelings naar de zonnebrandcrème. En dat was geen overbodige luxe gezien de felle Braziliaanse zon die over São Paulo scheen.

De training kende enkele gevarieerde oefeningen. Zo mochten de spelers bij een variant op handbal ook hun handen gebruiken. Het fanatisme en plezier dropen er vanaf. Juist deze onderdelen maken een trainingskamp altijd tot een bijzondere en afwisselende week, waarin de groep dichter naar elkaar toegroeit. Zo bleek ook woensdagavond toen de spelers en staf na een vrije middag met elkaar uit eten gingen. In een typisch Braziliaans restaurant werden er grote lappen vlees gegeten. Zo kregen de Ajacieden ook op culinair gebied iets mee van de Zuid-Amerikaanse cultuur.

Vrijdag traint Ajax voor het laatst in een van de speelsteden van het WK 2014. Een dag later sluit het team van Frank de Boer het trainingskamp in Brazilië af met een oefenwedstrijd tegen Palmeiras. In stadion Pacaembu wacht Ajax de laatste testcase op weg naar de start van de tweede seizoenshelft.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots

Frank de Boer demonstreert zijn balgevoel. Frank de Boer demonstreert zijn balgevoel.
Keeper Jeroen Verhoeven wordt aan het werk gezet. Keeper Jeroen Verhoeven wordt aan het werk gezet.
Christian Eriksen controleert de bal met zijn hoofd. Christian Eriksen controleert de bal met zijn hoofd.
Jasper Cillessen laat na afloop van de training de omgeving even op zich inwerken. Jasper Cillessen laat na afloop van de training de omgeving even op zich inwerken.
Ruben Ligeon lest de dorst. Ruben Ligeon lest de dorst.