Menu
Zonnige voorbereiding op Excelsior

Zonnige voorbereiding op Excelsior

Als het weer een symbolische functie had, zou het kunnen betekenen dat Ajax het thuisduel met Excelsior zonnig tegemoet kan zien. De voorlaatste training begon onder mistroostige omstandigheden, maar al snel brak de zon door en was het prima toeven.

Frank de Boer had aanvankelijk twintig spelers tot zijn beschikking. Opvallendste gezicht was Jong Ajacied Robert Muric. De Kroaat maakte maandag nog een sterke indruk tegen Go Ahead Eagles. Datzelfde gold voor Daley Sinkgraven, maar de middenvelder kwam niet ongeschonden uit de strijd. Sinkgraven verscheen na een kwartier op het trainingsveld en werkte individueel aan zijn herstel.

Volgens De Boer gaat het ‘langzaam beter’ met Sinkgraven. ,,Hij heeft hechtingen in zijn wreef en last van zijn linkervoet. Lopen gaat redelijk, maar met de bal is het een ander verhaal. Dat is lastig, want je moet ‘m (de bal, red.) ook af en toe aanraken”, grijnsde de Ajax-coach. Het is nog afwachten of Sinkgraven zondag op tijd fit is voor het duel met de Rotterdammers. ,,Ik verwacht hem niet voor de volle honderd procent fit", aldus De Boer.

A-junioren
Later op de ochtend maakten nog vier A-junioren hun opwachting. Markus Bay, Vince Gino Dekker, Deyovaisio Zeefuik en Ezra Walian werden opgetrommeld om een partijspel elf tegen elf te kunnen spelen.

De Ajacieden hadden daarvoor vertrouwen getankt met het afronden op doel. Ze moesten eerst een behendigheidscircuitje afleggen en daarna kaatsen op assistent-trainer Dennis Bergkamp. De laatste horde was het controleren van een door De Boer ingespeelde bal en die vervolgens langs de keepers Jasper Cillessen, Diederik Boer en Andre Onana proberen te schieten.

Daarvoor werd een oefenvorm gespeeld die de laatste tijd regelmatig op trainingen is terug te zien. Een positiespel waarbij beide teams op twee kleine goaltjes moesten afronden. Er werd zeven tegen zeven gespeeld, met Riechedly Bazoer als neutrale man. Zaterdag staat de laatste training in aanloop naar Ajax - Excelsior op het programma. Daarna maakt De Boer de wedstrijdselectie bekend.

Tickets
Ajax - Excelsior begint zondag om 14:30 uur in de Amsterdam ArenA. Bestel je tickets via onderstaande link.

Tickets Ajax - Excelsior

Tekst:Ajax.nl
Foto:Ajax.nl/Louis van de Vuurst