Menu
'Zorgen dat we de druk erop houden'

'Zorgen dat we de druk erop houden'

Ajax speelt zondagmiddag de voorlaatste competitiewedstrijd van het jaar. Tegenstander in Tilburg is hekkensluiter Willem II. Trainer Frank de Boer hoopt dat zijn ploeg het jaar goed afsluit: ,,We hebben de opgelopen schade bijna hersteld, dan moet je geen onnodig puntenverlies meer lijden."

Het is aftellen tot de winterstop. Met nog twee uitwedstrijden in de competitie, zondag tegen Willem II en de 23e bij FC Utrecht en het bekerduel bij FC Groningen (20 december) breekt voor de voetballers een rustperiode bijna aan. ,,Maar ik snak niet naar de winterstop", gaf trainer Frank de Boer vrijdagmiddag op de persconferentie aan. ,,Want we komen steeds een stapje dichter bij de koploper. Maar omdat het een een lang seizoen is, is het vanuit fysiek oogpunt verstandig even uit te blazen."

Dat kon deze week ook een klein beetje, omdat er geen midweekse wedstrijd geprogrammeerd was. Ajax benutte dat om op een andere manier te werken aan het groepsproces. ,,Nu hadden we de tijd om de aanhang te betrekken bij het team. Dus we hadden een teamuitje met de vrouwen erbij. Ook dat hoort bij het teamproces."

Als Ajax goede resultaten boekt tegen Willem II en FC Utrecht dan stapt de ploeg met een lekker gevoel de winterstop in. ,,Het is belangrijk dat we daar goede resultaten boeken. Dat geeft wel een boost voor het trainingskamp in Brazilië en de duels met Feyenoord en Vitesse in januari. We hebben de eerder opgelopen schade bijna hersteld en nu moeten we zorgen dat we de druk erop houden en geen onnodig puntenverlies lijden."

Christian Poulsen trainde vrijdag weer met de groep mee, maar bleef nog uit de grote partij. Christian Poulsen trainde vrijdag weer met de groep mee, maar bleef nog uit de grote partij.

De Boer weet ook dat de komende opponent Willem II een goede reeks resultaten heeft geboekt. ,,Ze hebben uit de laatste drie duels vijf punten gehaald. Daaruit zullen ze vertrouwen hebben getankt en het gevoel hebben dat ze de goede kant opgaan. Wij moeten zorgen dat het weer even stopt. We zullen weer met veel druk naar voren spelen en waarschijnlijk veel balbezit hebben op de helft van de tegenstander."

De Boer moet het ook zondag stellen zonder Christian Poulsen. De ervaren Deen trainde wel weer met de groep mee, maar bleef nog uit de grote partij. ,,Misschien komt hij voor de winterstop nog wel in actie", schat de trainer voorzichtig in. ,,Ook met Ryan Babel en Kolbeinn Sigthórsson gaat het de goede kant op. Wat betreft Kolbeinn moeten we goed kijken of het verstandig is als hij in januari mee gaat op trainingskamp. Ryan gaat in elk geval wel mee. Nicolai Boilesen niet. Hij zal het programma van Jong Ajax volgen om langzaam op te bouwen."

Op de vraag waarom Lorenzo Ebecilio nooit meer in de wedstrijdselectie wordt opgenomen, antwoordde De Boer resoluut: ,,Hij staat stil in zijn ontwikkeling. Niet omdat hij te weinig arbeid verricht, maar andere spelers zijn hem voorbij gegaan. Dat is inherent aan het topvoetbal."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst