Menu
Zouteloos gelijkspel Jong Ajax

Zouteloos gelijkspel Jong Ajax

Jong Ajax heeft het thuisduel met RKC Waalwijk met 0-0 gelijkgespeeld. Django Warmerdam moest er in de zesde minuut met een enkelblessure af.

Jong Ajax trad vrijdagavond op de Toekomst aan tegen RKC Waalwijk, de nummer voorlaatst in de Jupiler League. De Amsterdammers moesten het doen zonder Robert Muric die geblesseerd is aan zijn hamstring. Waarschijnlijk is hij de rest van het seizoen uitgeschakeld.

Kenny Tete deed niet mee. De van een enkelblessure herstelde rechtsback maakte vorige week vrijdag zijn rentree op het veld bij Jong Ajax, maar kreeg van de KNVB geen dispensatie voor dit duel met RKC.  Daardoor speelde Leeroy Owusu weer als rechtsback en opereerde Django Warmerdam vanaf links. Voor Warmerdam duurde de wedstrijd slechts vijf minuten. Toen moest de onfortuinlijke linksback met een flinke enkelblessure naar de kant. Voor hem kwam Pelle Clement.

Abdelhak Nouri was nog het dichtst bij een goal voor Jong Ajax.
Abdelhak Nouri was nog het dichtst bij een goal voor Jong Ajax.

De wedstrijd was verre van sprankelend. Een paar kansjes voor Ajax via De Jong en Nouri en twee afgekeurde goals van RKC Waalwijk waren de hoogtepunten van dit vrijdagavondduel. Jong Ajax kwam goed weg toen Langedijk een solo niet doeltreffend wist af te ronden. En Indy Groothuizen kwam met de schrik vrij toen hij op het nippertje een bal voor de lijn wist te keren.

Volgende week vrijdag staat de uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma. Ook dit duel aan de Dijk begint om 20:00 uur.

Opstelling Jong Ajax: Groothuizen, Owusu, Lartey Sanniez, Van Bruggen, Warmerdam (6. Clement), El Mahdioui, De Jong, Nouri, Cerny (73. Dankerlui), Hendriks, Acolatse.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Proshots/Kai Int Veen