Menu

"Zoveel mensen houden van Ajax!"

Woensdagmiddag vlak voor tweeën liepen drie Ajacieden de winkel in de Kalverstraat binnen. Yakubu, Trabelsi en Maxwell gingen een uur lang signeren. Voor de laatste twee was het de eerste keer dat ze buiten het stadion met de supporters in contact kwamen. Beiden vonden het "very nice".

Het was erg druk op de derde verdieping van de 'adidas-Olympus-store' in het hartje van Amsterdam. De mensen die in de lange rij stonden kwamen uit alle windstreken. Zo was er een voetbalteam van Bermuda, dat een tour langs een aantal Europese velden maakt. Toen hen was verteld dat Ajacieden handtekeningen zouden uitdelen, hoefden de voetballertjes niet lang na te denken over de invulling van hun vrije middag.

Maxwell keek op toen hij zijn moerstaal hoorde. Twee Braziliaanse studenten stonden voor de desk. Zij doen mee met een uitwisselingsprogramma in Duitsland en waren met mede-studenten uit Argentinië, Australië, Maleisië en Zuid-Afrika. Toen zij zoveel mensen naar boven zagen lopen, gingen ze even poolshoogte nemen. Ze waren, als echte voetbalfans, erg verheugd de Ajacieden aan te treffen.

Zo halverwege kwam er een bekende langs. Tim de Cler was aan het winkelen met zijn vriendin en ging even zijn teamgenoten gedag zeggen. Ook hij ontkwam niet aan de vele handtekeningenjagers. Zijn kaak is inmiddels bijna genezen. Hij hoopt eind deze week mee te trainen met de groep.

In de winkel (Kalverstraat 71) hangt een erg uitgebreide collectie. Maxwell zag een paar kleine babyschoentjes. "Oh, kijk nou. Deze koop ik voor mijn nichtje. Ze is net één jaar. Ja, ik ben 'oom Maxwell'", vertelde de trotse Ajacied.

Na ruim een uur signeren waren de kaarten op en konden de Ajacieden uitrusten. Honderden handtekeningen achter elkaar zetten valt niet mee, maar ze waren alle drie dik tevreden. "Er waren zoveel mensen, en ze houden allemaal van Ajax!", riep Trabelsi verrast.