Menu
Zuid-Afrikaan geniet van Davids en 'Steek'

Zuid-Afrikaan geniet van Davids en 'Steek'

Ajax heeft deze week keeperstrainer Brian van der Heever over de vloer. De Zuid-Afrikaan is in dienst van Ajax Cape Town en benut deze week om in Amsterdam nieuwe inzichten op te doen. Donderdagochtend had hij een ontmoeting met Ajax-keeper Maarten Stekelenburg. Ook genoot hij van Edgar Davids.

Gewapend met opschrijfboek en fotocamera begeeft de keeperstrainer van Ajax Cape Town zich deze week over sportcomplex de Toekomst. Net als vorig jaar is hij te gast bij Ajax. Werkelijk alles notuleert hij, liefst met een bijpassende foto. ,,Iedere avond werk ik alles in het hotel uit. Ik heb de afgelopen dagen ongelooflijk veel informatie verzameld. Erg interessant om hier een week mee te lopen.”

Eerder deze week was hij getuige van de eerste training van André Ooijer. ,,Dutch international? Blackburn Rovers? Interesting’’, waren zijn woorden toen hij de naam in zijn opschrijfboek notuleerde.

Davids in duel met Van der Meulen tijdens de training van Jong Ajax. Davids in duel met Van der Meulen tijdens de training van Jong Ajax.

Ook deze donderdag schrijft hij gretig al zijn bevindingen op. Al kan hij er ook gepassioneerd over vertellen. Bijvoorbeeld over Edgar Davids, die momenteel met Jong Ajax meetraint om fit te blijven. ,,Davids is een geweldige speler. Nog steeds. Ik heb hem een aantal jaren geleden al eens ontmoet toen hij met Ajax in Kaapstad was. ,,Zeker nu hij met Jong Ajax meetraint kan je goed zien wat voor een rolmodel hij is. Ik heb hem in de kleedkamer geobserveerd en dan zie je hoe inspirerend hij met de jeugd bezig is. Hij praat met ze en coacht ze. Als trainer vind ik dat mooi om te zien.”

Donderdagochtend had Van der Heever een ontmoeting met Maarten Stekelenburg. ,,Een van mijn favorieten. Zeker na het WK. Leuk om hem even gesproken te hebben. Na de uitschakeling van Zuid-Afrika was ik voor het Nederlands elftal. Ik heb ze tot en met de finale gevolgd en erg genoten van Stekelenburg. Een WK-finale keepen is het hoogst haalbare.”

Zaterdagochtend vertrekt de Zuid-Afrikaan weer terug naar zijn geboorteland. ,,Het is jammer dat ik Ajax – Vitesse mis. Uiteraard was ik er graag bij geweest. Maar ik moet terug, want voor Ajax Cape Town staat volgende week alweer een wedstrijd op programma tegen de Mamelodi Sundowns. Wellicht komt er de komende jaren nog een gelegenheid.”

Tekst en foto's: Ajax.nl

Keeperstrainer Van der Heever kijkt mee met collega-keeperstrainer Stam. Keeperstrainer Van der Heever kijkt mee met collega-keeperstrainer Stam.
Davids, met nummer 63. Davids, met nummer 63.