Menu

Zuid-Europa regeert op EK volgens Stekelenburg

Spanje en Portugal zullen de beste ploegen van het komende EK zijn, schat Maarten Stekelenburg in. De gastheer en zijn buurland spelen een zeer spannende finale die eindigt in een 2-2 gelijkspel, met Spanje als uiteindelijke winnaar.

De doelman van Italië zal een uitstekend EK keepen. Althans in de prognose van de Ajax-doelman. Pas in de halve finale moet hij zijn eerste tegendoelpunt incasseren. Dat kost Italië meteen wel de finaleplaats want de spitsen staan niet op scherp.

Volgens Stekelenburg wordt tijdens de openingswedstrijd op 12 juni tussen Portugal en Griekenland direct één van de drie grootste overwinning van het EK neergezet. Het gastland wint met 3-0, net zoals Frankrijk met die cijfers van Zwitserland zal winnen en Tsjechië van Letland.

Geen enkele ploeg is zo goed dat die met negen punten uit de groepswedstrijden komt. Spanje, Frankrijk, Italië, Tsjechië en Nederland moeten allen één gelijkspel toestaan. Letland en Griekenland krijgen zelfs een puntendeling niet voor elkaar, voorziet Stekelenburg.

Het scoreverloop in de kwartfinales valt een beetje tegen. Met zeven doelpunten in vier duels schat de jonge keeper de productiviteit van de spitsen laag in. Spanje scoort wel twee keer en dat kan ook bijna niet anders, want in Rául ziet de Noord-Hollander dé topscorer van het toernooi. Spanje klopt in die kwartfinale Engeland. Frankrijk en Portugal delen de goals, 1-1 maar het is het gastland dat doormag naar de halve finale. Daarin roept Portugal Tsjechië een halt toe. Galásek en Grygera waren in de kwartfinale te sterk voor Ibrahimovic maar verliezen de semi-eindstrijd met 2-1. Omdat Spanje met 1-0 van Italië (dat Nederland in de kwartfinale elimineerde) won, staan de twee buren tegenover elkaar in de eindstrijd.

Spektakel gegarandeerd in de finale. Want een winnaar is er na negentig minuten niet. Met 2-2 fluit de scheidsrechter af, maar Spanje eist de titel op.

Je kunt alle voorspellingen van Maarten Stekelenburg in de EK-poule bekijken met het programma Acrobat Reader. Dit programma kun je downloaden bij http://www.adobe.com /