Menu
Zulte-Waregem fier aan kop

Zulte-Waregem fier aan kop

Ajax speelt zijn eerste duel in de groepsfase van de UEFA Cup ‘pas’ over twee weken. De tegenstanders van de Amsterdammers in groep F kwamen donderdag al wel in actie.

Het Belgische Zulte-Waregem gaf in de uitwedstrijd bij Austria Wien direct een opvallend visitekaartje af. De gasten stonden na twintig minuten nog met 1-0 achter door een treffer van Andreas Lasnik. Tim Matthijs loodste de Belgen met zijn drie treffers hoogstpersoonlijk voorbij de Oostenrijkers. Voor rust tekende hij voor de gelijkmaker in het Ernst Happel Stadion. Na de onderbreking tilde Matthijs de stand op eigen kracht naar 1-3. Zijn ploegmaat Wouter Vandendriessche bepaalde de eindstand in de slotfase op 1-4.

Het in Tsjechië gespeelde duel tussen Sparta Praag en Espanyol leverde minder treffers op. De tweede club uit Barcelona incasseerde geen doelpunten. Luis Garcia bracht de Spanjaarden uit een penalty op voorsprong. Twee minuten voor tijd gaf Riera de Catalaanse zege met zijn treffer in elk geval cijfermatig meer glans: 0-2.

Op basis van het betere doelsaldo gaat Zulte-Waregem fier aan kop na de eerste speelronde in groep F. Ajax speelt zijn eerste duel op 2 november. In de Amsterdam ArenA komt Austria Wien op bezoek. Zulte-Waregem ontvangt dezelfde avond Sparta Praag. Espanyol is vrij. De drie beste ploegen in de poule plaatsen zich voor de derde ronde in het toernooi om de UEFA Cup.