Menu
Zure nederlaag Ajax C1

Zure nederlaag Ajax C1

Vandaag eindelijk weer competitie na enkele koude weekenden vol met sneeuw en kou. De C1 moest het vandaag opnemen tegen één van de twee amateurverenigingen in de competitie namelijk Alphense Boys.

Alphense Boys C1 - Ajax C1 (1-0)

Er was weer scherp getraind de afgelopen week dus met de instelling zat het wel goed. Een straffe wind over de lengte van het veld gaf even een periode van gewenning vooral in het begin. In het spelsysteem van Ajax zit opgesloten bij balverlies onmiddellijk druk zetten op de bal zodat de tegenstander geen gelegenheid krijgt om op te bouwen. Dat lukt weer heel aardig. Ajax creërde in de eerste helft wat kleine kansjes maar wist niet tot scoren te komen. Het druk zetten en jagen op de bal resulteerde in het feit dat de ruimtes tussen de linies bij AB groter werden kennelijk veroorzaakt door vermoeidheid en ook dat zij niet in hun spel konden komen.

De tweede helft gaf eigenlijk eenzelfde spelbeeld als de eerste helft. Ajax had meer balbezit maar zag weer enkele kansen om zeep geholpen worden. Halverwege de tweede helft kwam een afgeslagen bal voor de voeten van een AB speler die eigenlijk in een wanhoopspoging de bal hoog omhaalde. Door de harde wind dwarrelde de bal over de verbaasde Ajax defensie zo het doel in tot grote vreugde van de tegenstander. Na deze onverwachte en onverdiende treffer bleef Ajax de rust bewaren en ging op zoek naar de gelijkmaker. Ook nu weer veel kansen waarbij de scherpte ontbrak en niet te vergeten een doelman die niet aan een gelijkmaker mee wilde werken. Na verschillende niet bestrafte overtredingen binnen de zestien was het 10 minuten voor tijd wel raak. Ajax kreeg de verdiende strafschop. Ook nu stond de AB doelman in de weg en zag Kaij Sierhuis zijn schot gestopt worden. De 1-0 stand zou ook de eindstand worden. Geen goed begin van de tweede competitiehelft, maar soms zitten er van dit soort wedstijden tussen. Positief was de rentree van Kenneth Aninkora die na zes maanden blessureleed eindelijk weer wat speelminuten mocht maken.