Menu

Zusters in ArenA

De zusters Augustinessen van St. Monica uit de Warmoesstraat in Amsterdam waren zondagmiddag op uitnodiging van Ajax-sponsor Verwelius bij de wedstrijd Ajax - RBC Roosendaal. De zusters kwamen de afgelopen tijd veel in het nieuws vanwege hun unieke project 'Streetvertising'.

De zusters Augustinessen wonen al meer dan vijftig jaar in het hart van Amsterdam. Vrouwen, meisjes en kinderen in nood wordt tijdelijk onderdak en brood geboden, maar ook dakloze mannen kunnen op de zorg en steun rekenen van de zusters. Voor hun werk zijn de zusters afhankelijk van donaties en proberen ze wat geld in te zamelen middels het verkopen van lootjes in de buurt. De zusters hebben onlangs een gedeelte van hun eigen woonruimte afgestaan voor de opvang van meer vrouwen en om deze verbouwing te bekostigen, hebben zij het project 'Streetvertising' bedacht. Daklozen krijgen een jas, waar op de achterkant geadverteerd kan worden door het bedrijfsleven.

Een van de sponsors van de zusters is Bouwmaatschappij Verwelius, die besloot de goede buur te helpen het Streetvertising-project bekend maken bij collega's en sponsors. Bekend was dat in ieder geval drie van de negen zusters regelmatig naar voetbal op de televisie kijken. Daarom besloot de Ajax-sponsor de zusters uit te nodigen in de sky-box om een wedstrijd van Ajax live in het stadion te komen bekijken. ,,Het werd een bijzonder uitje voor de zusters, ze waren razend enthousiast'', aldus Verwelius.

Meer over het project Streetvertising >>