Menu
Zwaarste training voor Ajacieden

Zwaarste training voor Ajacieden

Exact een maand na de eerste training kregen de Ajacieden dinsdag de zwaarste oefensessie tot nu toe voorgeschoteld. Onder zomerse omstandigheden moesten de spelers flink aan de bak tijdens de vele loopoefeningen. Derk Boerrigter deed alle onderdelen mee tijdens de voorlopig laatste training op Nederlandse bodem. Donderdag reist hij met Ajax naar het trainingskamp in Engeland.

Op het trainingsveld was een mozaïek aan gekleurde ‘hoedjes’ uitgestald. Onder leiding van conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof werkten de spelers een gevarieerd aanbod van loopoefeningen af. Variërend van korte sprints en de ‘handwalk’ tot de maximaaltest waarbij de spelers hun maximale hartslag moesten zien te bereiken.

Vanwege de zomerse omstandigheden hadden de spelers het behoorlijk zwaar tijdens de intensieve training. Eerder op de ochtend tijdens de fotopersdag was de zon nog een trouwe bondgenoot van de Ajacieden, maar na de zoveelste loopoefening liet de warmte zich even voelen. Toch waren de zomerse omstandigheden perfect voor de verschillende loopoefeningen en de maximaaltest. Daarbij was het goed om te zien dat Derk Boerrigter alle onderdelen zonder problemen kon volgen. Daags na de positieve uitslag van de scan van zijn rug maakte de linksbuiten daardoor opnieuw een belangrijke stap in zijn revalidatie.

Christian Eriksen strekt zich tot het uiterste. Christian Eriksen strekt zich tot het uiterste.

Het volgende doel van Boerrigter is speelminuten maken. Daar krijgt hij tijdens het trainingskamp in Engeland twee keer de gelegenheid voor. Zaterdag staat de oefenwedstrijd tegen Southampton op het programma. Drie dagen later volgt het oefenduel met Norwich City. Als hij ook die fases goed doorloopt, beschikt Ajax tijdens de seizoensstart weer over een wedstrijdfitte Boerrigter.

* Christian Gavra trainde dinsdag met Ajax mee. De Roemeense jeugdinternational loopt stage bij Ajax. Vorige week was de stagiair met Jong Ajax op trainingskamp. Vanaf woensdag sluit hij zich opnieuw bij de Beloften aan.

Tekst en foto's: Ajax.nl

De velden op de Toekomst konden wel een sproeibeurt gebruiken. De velden op de Toekomst konden wel een sproeibeurt gebruiken.
Er werd dinsdag heel wat afgelopen op de training. Er werd dinsdag heel wat afgelopen op de training.
Davy Klaassen tijdens een van de vele oefeningen zonder bal. Davy Klaassen tijdens een van de vele oefeningen zonder bal.
Frank de Boer hielp letterlijk een handje mee. Frank de Boer hielp letterlijk een handje mee.
Uiteindelijk kwam de bal er ook nog even aan te pas. Uiteindelijk kwam de bal er ook nog even aan te pas.
De gebroeders Cillessen na afloop van de training. De gebroeders Cillessen na afloop van de training.
Ook Ronald de Boer kwam even kijken. Ook Ronald de Boer kwam even kijken.