Menu
Zwaartepunt in de voorbereiding

Zwaartepunt in de voorbereiding

Eén training deze woensdag voor Ajax in Qatar. Voor het eerst oefeningen 1 tegen 1 en 2 tegen 2, voor het eerst een grote partij 11 tegen 11. Ruim twee uur stonden de Ajacieden op het veld. In combinatie met de twee voorgaande trainingsdagen, vormde deze woensdagochtend het absolute zwaartepunt van het trainingskamp.

Als een wielrenner voor een tijdrit in de Tour de France fietste Davy Klaassen woensdagochtend zijn beenspieren warm in de gym. Even loskomen voor de veldtraining. ,,We gaan 1 tegen 1 doen, dat wordt zwaar'', aldus de middenvelder. En zwaar werd het. 1 tegen 1, verdediger tegen aanvaller, de aanvaller maakt af op groot goal, de verdediger kan scoren op twee kleine goaltjes. Daarna 2 tegen 2, zelfde principe. Af en toe een break: drinken, bijkomen. Viktor Fischer stapt iets eerder uit dan gepland, hij werkt binnen verder aan een individueel programma.

Ajacieden blazen uit tijdens de woensdagtraining, hét zwaartepunt van de trainingsweek in Qatar. Ajacieden blazen uit tijdens de woensdagtraining, hét zwaartepunt van de trainingsweek in Qatar.

Na ruim anderhalf uur lijkt het alsof het erop zit, maar dan wordt de groep opgedeeld in twee groepen van elf man. Partij op een groot veld, twee keer vijf minuten knallen. Naast Fischer doen ook Groothuizen, Muric, Sigthórsson, Zimling en Boilesen niet mee. In het 'basisteam' spelen op de meeste posities de te verwachten namen. Jairo Riedewald linksback, de aanval wordt gevormd door El Ghazi, Milik en Schöne. In de tweede helft wisselt El Ghazi met Kishna. Een sterke opstelling, maar toch zijn het de reserves die winnen: 1-0, dankzij een treffer van Queensy Menig.

Tot slot nog even een hele serie krachtoefeningen, en daarna richting lunch. Vanmiddag teamactiviteit: bijkomen tijdens een boottocht over de Qatarese wateren.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

Björn Rekelhof verzorgt de warming up voor de enkele woensdagsessie. Björn Rekelhof verzorgt de warming up voor de enkele woensdagsessie.
Davy Klaassen gaat voorop tijdens het rekken en strekken. Davy Klaassen gaat voorop tijdens het rekken en strekken.
Klaas Jan Huntelaar bereidt zich met zijn club Schalke 04 voor op de oefenwedstrijd van zaterdag. De oud-Ajacied was woensdag al in de buurt. Klaas Jan Huntelaar bereidt zich met zijn club Schalke 04 voor op de oefenwedstrijd van zaterdag. De oud-Ajacied was woensdag al in de buurt.
Mike van der Hoorn is balvast. Mike van der Hoorn is balvast.
Er werd veel gesmeerd door de Ajacieden rondom de training. Er werd veel gesmeerd door de Ajacieden rondom de training.
Exemplarisch beeld voor de woensdagtraining: fel duel om de bal tussen Ajacieden. Exemplarisch beeld voor de woensdagtraining: fel duel om de bal tussen Ajacieden.
Thulani Serero blijft met moeite overeind in duel met Lasse Schöne. Thulani Serero blijft met moeite overeind in duel met Lasse Schöne.
Jairo Riedewald schaduwt Arek Milik. Jairo Riedewald schaduwt Arek Milik.
Queensy Menig was verantwoordelijk voor de enige treffer tijdens de grote partij. Queensy Menig was verantwoordelijk voor de enige treffer tijdens de grote partij.