Menu
Zwak Ajax A1 vergooit titelkansen

Zwak Ajax A1 vergooit titelkansen

Ajax A1 stelde op de Toekomst flink teleur tegen ADO Den Haag A1. ,,Het was Ajax-onwaardig’’, vatte Ajax-jeugdtrainer Sonny Silooy de nederlaag (0-2) samen.

De kampioenskansen van de Ajacieden lijken verkeken in de eredivisie voor A-junioren. Lang bleven de Ajacieden in het spoor van koploper Twente/Heracles. De Tukkers presteerden dit weekend wel wat van ze werd verwacht; Twente/Heracles won met 1-2 van RKC Waalwijk. Het verschil tussen de lijstaanvoerder en de Amsterdamse nummer twee is opgelopen tot zes punten.

Invaller Frank Olijve probeert de keeper van ADO Den Haag A1 te passeren met een lobbal. Invaller Frank Olijve probeert de keeper van ADO Den Haag A1 te passeren met een lobbal.

Beide ploegen spelen nog twee duels. De Ajacieden treden de komende weken nog aan tegen Willem II en sc Heerenveen. Slechts theoretisch maakt Ajax A1 nog een kans op het kampioenschap. Silooy stoorde zich tegen ADO vooral aan de gebrekkige mentaliteit van enkele spelers in zijn elftal. ADO Den Haag stroopte de mouwen wel op. ,,Wij toonden niet dezelfde agressiviteit en verloren daarmee de strijd’’, keek Silooy teleurgesteld terug. ,,Als voetballer moet je ook kunnen knokken. Als we tegen PSV spelen, hoef ik niemand te motiveren. Maar tegen ADO, toch een kleinere club, is de motivatie plotseling een stuk minder. Het was van onze kant schandalig slecht. Ik had hier vandaag meer van verwacht.’’

Spits Mitchell Donald laat een tegenstander achter zich. Spits Mitchell Donald laat een tegenstander achter zich.

Ajax kreeg desondanks een handvol kansen tegen de Hagenaars. Siem de Jong en Mitchell Donald waren voor rust dichtbij een treffer. Ajax-doelman Koen Verhoeff had vijf minuten voor de rust geen antwoord op de inzet van Nick Brouwer: 0-1. ,,Wij stonden in die fase niet goed, de veldbezetting klopte niet’’, aldus Silooy. ,,Netzomin als de organisatie.’’

Ook in de tweede helft kwamen de Ajacieden moeizaam in de wedstrijd. De Jong verrichtte nuttig werk op het middenveld. Veel hielp het de zwakke thuisploeg niet. ,,Er ging gewoon te veel fout.’’ Jordi Schell schoot een grote kans naast. Knullig balverlies vormde de inleiding op de 0-2. Dertien minuten voor tijd besliste Frank van der Zwam de wedstrijd. Vito Wormgoor haalde het einde van de wedstrijd niet. De rechtsback liep in de slotfase een beenbreuk op. Het maakte de voetbalmiddag extra wrang.

Opstelling Ajax A1:
Verhoeff; Wormgoor, Vorstermans, Blind, Supusepa; Will, De Jong, Van der Heijden (65. Lazic); Hasselbaink (53. Schell), Donald (57. Olijve) en Danso (65. Lachman).