Menu
Zwarthandel Ajax – Olympique Lyon 

Zwarthandel Ajax – Olympique Lyon 

Door zwarthandel is het voor Ajacieden met goede bedoelingen moeilijker om voor een normale prijs aan kaarten voor Ajax – Olympique Lyon te komen. Daarnaast kunnen fans van onze tegenstander(s) op deze manier tussen het Ajax-publiek terechtkomen. Kortom, er zijn genoeg redenen om ook voor de halve finale van de UEFA Europa League streng op te treden tegen deze illegale handel.

Hoe we dat doen? 
Allereerst blokkeren we kaarten die in strijd met de KNVB Standaardvoorwaarden via onofficiële kanalen zijn verkocht. Dat zijn bijvoorbeeld websites zoals Marktplaats, Viagogo en Seatwave, maar ook alle andere transacties die buiten de privé-sfeer plaatsvinden.

Supporters die via onofficiële kanalen kaarten kopen betalen niet alleen te veel geld, maar hebben ook geen toegang tot het stadion. Bovendien overtreedt degene die zijn/haar kaarten via dergelijke kanalen doorverkoopt de KNVB Standaardvoorwaarden en riskeert zodoende een landelijk stadionverbod van 18 maanden en een geldboete van €450. 
 
Ons nauwkeurige controlebeleid had rondom het thuisduel met Schalke 04 tot gevolg dat we 160 personen moesten weigeren. Daarna hebben we de seizoenkaarten van de aanbieders geblokkeerd.    

Koop je kaarten alleen via de Ajax Online Ticketshop 
Koop je wedstrijdkaarten altijd in onze Online Ticketshop, dan weet je zeker dat je niet te veel betaalt en over een geldig toegangsbewijs beschikt. 

Tekst en beeld: Ajax.nl