Menu

Zweden plaatst zich zonder Rosenberg voor volgende ronde

Ook in de derde poulewedstrijd heeft de Zweedse bondscoach geen beroep gedaan op Ajacied Markus Rosenberg. Zweden speelde tegen Engeland met 2-2 gelijk en plaatste zich voor de volgende ronde.

In die volgende ronde wacht voor de Zweden een ontmoeting met Duitsland. Zweden werd namelijk tweede in de poule achter Engeland, dat het nu mag opnemen tegen Ecuador.

Joe Cole opende na ruim een half uur de score met een prachtige, diagonale boogbal, 1-0. Zweden, zonder aanvalsleider Ibrahimovic (lies), miste in de eerste helft rust en overzicht om tot een goede aanvalsopbouw te komen. Het Scandinavische spel was gehaast en rommelig. Ook aanjager Ljungberg kon zijn ploeterende ploeg niet op sleeptouw nemen.

Na de rust drong Zweden sterk aan. Allbäck, slecht gedekt door Beckham, maakte uit een hoekschop van Linderoth gelijk. Kort daarna was Larsson dicht bij een Zweedse voorsprong, maar zijn kopbal werd door doelman Robinson en de lat gekeerd. Ook verdediger Lucic raakte van dichtbij de lat.
Engeland was na de rust amper nog gevaarlijk, ook al omdat Rooney na ruim een uur tot zijn grote ongenoegen werd gewisseld. Zijn vervanger Gerrard haalde daarna eerst een bal van de eigen doellijn voordat hij aan de andere kant Engeland met een kopbal
opnieuw op voorsprong bracht. Larsson zorgde in de laatste minuut voor de terechte eindstand, 2-2.

Bron: ANP