Menu

Zweden zonder Rosenberg niet langs Beenhakkers elf

Zweden is er zaterdagavond niet in geslaagd het openingsduel tegen Trinidad & Tobago in winst om te zetten. Tegen de voetbaldreumes van Leo Beenhakker bleef het 0-0. Rosenberg speelde niet.

Hoewel Zweden een minuut na rust al met een man meer op het veld stond, na een tweede gele kaart voor Avery John van Trinidad & Tobago, durfde de Zweedse bondscoach Lars Lagerbäck Rosenberg niet als extra aanvaller te brengen.

Daardoor bleef de aanval verstoken van een aanvoer waar wat mee gedaan kon worden. Oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic probeerde nog wel met individuele acties om iets te forceren maar hij trof altijd doelman Hislop op zijn weg.

Ook in een spannende slotfase bleef Zweden, dat in negentig minuten verreweg de meeste aanspraak maakte op de overwinning, druk houden op het doel van Trinidad & Tobago, maar de formatie van Beenhakker bezweek niet.

Zo stond de voormalige Ajax-trainer en technisch directeur na afloop met een grote grijns op zijn gezicht langs de lijn. Daar sprak hij Zlatan nog even aan. De ontmoeting was warm. Wat Beenhakker en de oud-aanvaller van Ajax op het gras in Dortmund bespraken, bleef geheim. ,,Dat is persoonlijk'', zei Beenhakker daarover. ,,Maar iedereen weet dat we een speciale band hebben uit onze Ajax-tijd. Ik was erg blij dat ik hem na drie jaar weer eens zag en ik was nog blijer dat ik hem niet zag scoren. Ik zei dan ook tegen hem: Je bent een echte vriend, Zlatan. Ik hou van je!''

Bron: ajax.nl en anp