Menu
Zweetmeting voor Ajacieden

Zweetmeting voor Ajacieden

De selectie van Frank de Boer richtte de blik op Goede Vrijdag volledig op NEC. Toch werd op het trainingsveld van de Toekomst niet alleen, of 'slechts' toegewerkt naar de volgende halte in de competitie. De oefensessie werd ook benut voor een zweetmeting. Elders op het veld trok bovendien een befaamde doelman-in-ruste al keepend de aandacht.

In de physical performance-staf van Ajax vertolkt Peter Res de rol van voedingsexpert. Tijdens de vrijdagtraining speelde de oud-atleet een interessante rol achter de schermen. Uiteraard staat bij vrijwel elke training de – letterlijke – voetbalstof voorop. Maar ook het monitoren tijdens de training hoeveel de Ajacieden individueel drinken, levert kostbare informatie op. Vrijdag werd van elke speler ook het lichaamsgewicht vóór en na de oefensessie gemeten. Daarbij droegen de voetballers vrijdag onder hun kleding een flinke pleister. De pleister ving zweet op en wordt geanalyseerd in een laboratorium. De waardes die dat oplevert, maakt onder meer duidelijk aan welke voedingsstoffen en –bouwstenen een speler behoefte heeft. Sportvoedingsspecialist Res kan de Ajacieden, op basis van de laatste wetenschappelijke info, voorzien van op maat gesneden voedingsadviezen. Alles om ook langs deze weg een bijdrage te kunnen leveren aan (mogelijk) nóg optimalere prestaties van de Ajacieden.

Peter Res (derde van rechts) speelde tijdens de vrijdagtraining een opvallende rol achter de schermen. Peter Res (derde van rechts) speelde tijdens de vrijdagtraining een opvallende rol achter de schermen.

De Ajacied die inmiddels als gepensioneerd topsporter door het leven gaat, maakte op Goede Vrijdag verrassend zijn rentree op het trainingsveld. Tussen de Jong Ajacieden van de trainers Gery Vink en John Bosman trok de lange gestalte van Edwin van der Sar de aandacht. De ex-keeper is in het dagelijks leven directeur marketing van Ajax. De lokroep van bal en veld blijken nog niet geheel te weerstaan voor de aftrainende Van der Sar. Het was goed om de recordinternational van Oranje ‘gehandschoend’ terug te zien op het veld. Elke doelman kan bovendien wel iets leren van de ervaren en gelauwerde Van der Sar. Het bood alle Ajacieden, kortom, een onvervalste win-win-situatie.

Ajax – NEC wordt zondag vanaf 16:30 uur gespeeld in de Amsterdam ArenA. Er zijn nog kaarten voor de thuiswedstrijd.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Koop hier je kaarten voor Ajax - NEC

Trainer Frank de Boer instrueert zijn Ajacieden. Trainer Frank de Boer instrueert zijn Ajacieden.
Keeperstrainer Carlo l'Ami trainde vrijdag met Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen. Keeperstrainer Carlo l'Ami trainde vrijdag met Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen.
Ook Ryan Babel trainde 'volle bak' mee. Ook Ryan Babel trainde 'volle bak' mee.
Een gelauwerde oud-doelman trok vrijdagmorgen weer eens keepershandschoenen aan... Een gelauwerde oud-doelman trok vrijdagmorgen weer eens keepershandschoenen aan...
Edwin van der Sar bleek zijn oude ambacht nog lang niet verleerd. Ajax' directeur marketing kan zelfs nog een bal 'naast kijken'. Edwin van der Sar bleek zijn oude ambacht nog lang niet verleerd. Ajax' directeur marketing kan zelfs nog een bal 'naast kijken'.