Menu

Zwinkels keept vulling uit zijn kiezen

De training van woensdagochtend trok vooral een zware wissel op de keepers. De Ajacieden moesten veel afronden op het doel en de taak aan de keepers was dat te beletten. Dat ging ze aardig af.

Op het veld strooiden de spelers, nadat de opdracht was gegeven, met passes. Vanaf de ene kant van het veld gaven Yakubu, Trabelsi en Obodai vanaf de achterlijn naast het doel de pass. Vanaf een meter of 25 gingen drie andere spelers de combinatie aan met elkaar en de strijd tegen twee verdedigers en keeper Zwinkels.

Bij een andere oefening dienden de spelers na een voorzet van Boukhari van links de bal in een keer het doel in te jagen. Daarbij vielen er voor Zwinkels weinig reddingen te verrichtingen. Want óf de voorzet kwam te hard, óf het schortte aan de timing van de spelers. Obodai dacht er niet eens over een bal ineens richting doel te knallen toen deze niet lekker binnen zijn bereik aankwam. Hij nam hem op de borst en schoot. ,,Nee, Anthony", schreeuwde Krol zijn pupil toe. ,,Direct schieten. Je hebt geen tijd!"

Hoe het kwam, kon hij niet meer achterhalen, maar Robert Zwinkels zakte nadat de laatste man geschoten had, door zijn knieën. Uit vermoeidheid leek het, want het hakte er voor een keeper fijn in. Maar toen greep Zwinkels met zijn hand naar de mond. ,,Aaah, m'n vulling", klonk het plotseling onthutst.

Toch kon de Zuid-Hollander verder keepen en hij deed dat bij de penaltyserie prima. Missen betekende sprinten naar René Wormhoudt die halverwege het tweede trainingsveld stond. ,,We komen eraan René", riep Sikora al spottend. Prompt misten drie spelers, onder wie Sikora zelf, de strafschop.

Stekelenburg, die er alleen voorstond toen Lobont eerder van het trainingsveld afstapte, zag alleen Wamberto een (overigens zeer indrukwekkende) sprint naar Wormhoudt trekken. De anderen schoten allen raak.

De training die voor woensdagmiddag op het programma stond, is eerder deze week al geschrapt. Dus kan Zwinkels even bij de tandarts langs.