Menu
ABN AMRO Future Cup: Profiel Arsenal

ABN AMRO Future Cup: Profiel Arsenal

De grootste O17-talenten strijden in het paasweekend (31 maart, 1 & 2 april) om de ABN AMRO Future Cup 2018. Het prestigieuze jeugdtoernooi wordt gespeeld op sportcomplex de Toekomst. In aanloop naar de Future Cup nemen we elke week een deelnemer onder de loep. Vandaag: Arsenal

De topclub uit Engeland doet voor de 3e keer mee aan de strijd om de ABN AMRO Future Cup. In 2016 waren de Londenaren voor de 1e keer van de partij. En direct met succes - het toernooi werd meteen gewonnen. Door in de poulefase alle wedstrijden te winnen en op de finaledag zowel FC Barcelona als RSC Anderlecht na strafschoppen te verslaan, was de Future Cup voor The Gunners.

Arsenal afgelopen jaar 6e in Future Cup
Op de ABN AMRO Future Cup 2017 presteerden de Engelsen minder florissant. In de poulefase won Arsenal O17 alleen van Paris Saint-Germain. De Gunners verloren van FC Bayern München en RSC Anderlecht. Ook in de strijd om plek 5 tegen SL Benfica lukte het niet om tot winst te komen.

Arsenal: winnaar Future Cup 2016.
Arsenal: winnaar Future Cup 2016.

Nederlandse invloed bij Arsenal
De jeugdopleiding van Arsenal staat bekend als een van de betere opleidingen in Engeland. The Academy onderging in het seizoen 2014-2015 enkele grote veranderingen. Grondlegger van deze vernieuwingen was de Nederlander Andries Jonker. Hij zorgde ervoor dat jeugdspelers langer samen op de club verbleven en zo ook door trainers opgevoed werden buiten het veld. Ook speelde hij een belangrijke rol in de bouw van het nieuwe trainingscomplex op Hale End. Op dit complex zijn 3 velden aangelegd speciaal voor wedstrijden van Academy-teams.

Arsenal was in 2016 tot nog toe de enige ploeg die de hegemonie van RSC Anderlecht en Ajax kon doorbreken. Sinds de 1e editie van het toernooi won Ajax de Future Cup viermaal. RSC Anderlecht pakte driemaal de eindzege. Na de 6e plaats van vorig jaar zal Arsenal O17 dit jaar weer voor een podiumplaats willen gaan.

Het complete deelnemersveld voor de ABN AMRO Future Cup 2018:
Ajax
Anderlecht
Paris Saint-Germain
Sporting Club de Portugal
Juventus
Arsenal
J-League
Sydney FC

Speeldata: zaterdag 31 maart, zondag 1 april en maandag 2 april (finaledag)

Tickets Future CupLees ook: Profiel Juventus

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (kopfoto) & Gerard van Hees