Menu
ABN AMRO Future Cup: Profiel Juventus

ABN AMRO Future Cup: Profiel Juventus

De grootste O17-talenten strijden in het paasweekend (31 maart, 1 & 2 april) om de ABN AMRO Future Cup 2018. Het prestigieuze jeugdtoernooi wordt gespeeld op sportcomplex de Toekomst. In aanloop naar de Future Cup nemen we elke week een deelnemer onder de loep. Vandaag: Juventus.

Juventus doet voor de 3e keer mee aan de ABN AMRO Future Cup. Tijdens de edities van 2015 en 2017 was de Italiaanse grootmacht ook van de partij. In 2015 wisten de talenten van Juventus de 4e plaats te bemachtigen. In de poulefase werd gelijkgespeeld tegen Celtic en RSC Anderlecht.

Tegen Liverpool pakte de O17-ploeg van De Oude Dame wel de winst. In de halve finale werd verloren van Ajax. Door het 1-0-verlies in de troostfinale tegen FC Porto eindigden de Italianen op de 4e plek. 2 jaar later werd minder gepresteerd. Met 3 nederlagen op zak, keerden de Italianen huiswaarts.

Titelstrijd in Turijn
In de Campionato Nazionale is Juventus dit seizoen verwikkeld in een titelstrijd met de 2e club van Turijn. Trainer Pedone Francesco moet met zijn ploeg af zien te rekenen met Torino O17. De bekendste naam die actief was voor Juventus op de ABN AMRO Future Cup is Moise Kean. De Italiaanse spits
met Ivoriaanse roots scoorde meerdere doelpunten op de Future Cup en de afgelopen jaren ontwikkelde hij zich in sneltreinvaart. In november 2016 werd Kean de eerste speler ooit die minuten maakte in een van de 5 Europese topcompetities en geboren is na het jaar 2000.

Ook in het paasweekend van 2018 zal Juve met grote talenten naar de Toekomst komen. Pedone Francesco en zijn team zullen erop gebrand zijn om in 2018 beter te presteren en de nare smaak van 2017 weg te spoelen.

Het complete deelnemersveld voor de ABN AMRO Future Cup 2018:
Ajax, Anderlecht, Paris Saint-Germain, Sporting Club de Portugal, Juventus, Arsenal, J-League, Sydney FC

Speeldata: zaterdag 31 maart, zondag 1 april en maandag 2 april (finaledag)

Lees ook: Profiel Paris Saint-Germain

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Gerard van Hees