Menu
ABN AMRO Future Cup: Profiel Paris Saint-Germain

ABN AMRO Future Cup: Profiel Paris Saint-Germain

De grootste O17-talenten strijden in het paasweekend (31 maart, 1 & 2 april) om de ABN AMRO Future Cup 2018. Het prestigieuze jeugdtoernooi wordt gespeeld op sportcomplex de Toekomst. In aanloop naar de Future Cup nemen we elke week een deelnemer onder de loep. Vandaag: Paris Saint-Germain.

De Parijse topclub doet voor de 2e keer mee met de ABN AMRO Future Cup. Vorig jaar slaagden de Fransen er niet in de poulefase te overleven. Van FC Bayern München O17 werd met 3-1 verloren. In de 2e wedstrijd was ook Arsenal O17 met 2-1 te sterk. Tegen de leeftijdsgenoten van RSC Anderlecht werd beter gepresteerd met een 1-1-gelijkspel. De Franse talenten zijn er dus op gebrand om dit jaar wel hoge ogen te gooien. In eigen land presteert de O17 in ieder geval goed. De club uit de Franse hoofdstad is ook dit seizoen verwikkeld in de strijd om de titel.

PSG O19 te sterk voor Ajax in Youth League
In februari was de O19-ploeg van Paris Saint-Germain al te gast op de Toekomst in het kader van de UEFA Youth League. Voor de Parijzenaren was het resultaat positief, Ajax O19 werd na een penaltyserie uitgeschakeld en PSG ging door naar de volgende ronde van de UEFA Youth League.

Investeren in de toekomst
De Paris Saint-Germain Academy werd in 1974 opgericht en bestaat uit het reserve elftal, de O19 en O17. De Academy is door de Franse voetbalbond erkend als een van de beste in het land en leverde in het verleden veel internationale topspelers af. Patrice Evra, Nicolas Anelka, Mamadou Sakho, en meer recentelijk, Adrien Rabiot en Kingsley Coman komen voort uit de Parijse jeugdopleiding.

Ook de komende jaren wil Paris Saint-Germain doorgaan met het scouten en opleiden van groeibriljanten. Om aan de regels van Financial Fair Play te kunnen voldoen neemt de jeugdopleiding een steeds belangrijkere rol in. PSG moet, na de megatransfers van afgelopen jaren, ook de vruchten gaan plukken van de jeugdopleiding. Aan de investeringen ligt het in ieder geval niet: in 2019 wordt een nieuw trainingscomplex geopend op 30 kilometer van hartje Parijs. Met het aanleggen van 14 velden, medische faciliteiten en mediaruimtes lopen de investeringen op tot enkele honderden miljoenen.

Het complete deelnemersveld voor de ABN AMRO Future Cup 2018:
Ajax, Anderlecht, Paris Saint-Germain, Sporting Club de Portugal, Juventus, Arsenal, J-League, Sydney FC

Speeldata: zaterdag 31 maart, zondag 1 april en maandag 2 april (finaledag)

Tickets Future CupLees ook: ABN AMRO Future Cup: Profiel RSC Anderlecht

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Gerard van Hees