Menu
Uitstekende start Oranje O19 met winst op Duitsland

Uitstekende start Oranje O19 met winst op Duitsland

Voor de Nederlandse talenten Onder de 19 jaar is deze maandagavond het EK begonnen. Met de Ajacieden Navajo Bakboord, Dani de Wit en Ché Nunnely in de basis, won Oranje O19 met ruime cijfers van Duitsland.

De ploeg van trainer Maarten Stekelenburg hield in de eerste helft gelijke tred met de Duitse talenten, maar kende een slechte start van de tweede helft. Toen nam Duitsland de voorsprong via Barkok.

Nederland herstelde zich razendsnel en drie minuten later was de stand alweer gelijk. PSV'er Joël Piroe scoorde in de 49e minuut de 1-1 en scoorde in de 65e en 79e minuut opnieuw. Ajacied Dani de Wit had een belangrijk aandeel in de 1-2. Het was zijn kopbal die door Piroe met de schouder van richting werd veranderd en in het Duitse doel verdween. Een belangrijke rol was ook weggelegd voor de zeer actieve aanvaller Dilrosun, die een paar jaar geleden de jeugdopleiding van Ajax verliet voor een avontuur bij Manchester City. In de slotfase gaf hij een prachtig hakje op de doorgelopen invaller Grot die de 1-4 maakte.

Bij de 1-3-voorsprong had Stekelenburg Ajacied Nunnely gewisseld voor zijn clubgenoot Noa Lang.

Oranje speelt donderdag tegen Engeland, dat net als Nederland zijn openingsduel won.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees