Menu
Youth League: Ekkelenkamp kijkt uit naar PSG

Youth League: Ekkelenkamp kijkt uit naar PSG

Eén van de sterkhouders van Ajax O19 zat maandagmiddag aan zijn computer gekluisterd bij de loting. Toen Paris Saint-Germain als opponent door Xabi Alonso uit de koker werd getrokken, kon dat de goedkeuring wegdragen bij Jurgen Ekkelenkamp.

Samen met zijn zusje keek de veel scorende Ekkelenkamp naar de livestream van de UEFA Youth League. ,,Paris Saint-Germain vind ik wel een leuke tegenstander", klonk het goedkeurend. ,,Het is een grote club, maar ik denk dat het ook een team is waartegen we wel kans maken."

PSG verloor met 3-1 van Bayern
Die inschatting maakt Ekkelenkamp nadat hij PSG een helft in actie heeft gezien in hun laatste wedstrijd tegen Bayern München. ,,Ik vond ze dat duel niet heel sterk. Ze hebben een fysiek sterke middenvelder die me wel opviel. Verder is het een fysieke ploeg, maar ze verloren met 3-1 van Bayern München." Toch had hij - als hij het voor het zeggen had - een andere tegenstander uitgekozen. ,,Sporting Portugal leek mij van alle mogelijke tegenstanders de minste ploeg."

Maar het wordt dus de Franse formatie. In de thuiswedstrijd die op 6 of 7 februari wordt gespeeld, heeft Ajax O19 wel wat recht te zetten: ,,Ja, dat klopt", erkent Ekkelenkamp. ,,De laatste wedstrijd tegen Legia Warschau was niet best. Nadat we met 1-4 hadden gewonnen in Polen, kwamen we in Amsterdam met 0-2 achter. Toen heb ik wel een beetje gevreesd dat we niet door zouden komen. We hebben daarvan wel geleerd dat het nooit zeker is dat je doorgaat, ookal win je de eerste wedstrijd ruim."

The official result of the #UYL play-off draw!

Best tie? 🤔 pic.twitter.com/vmz2F9QmJo

— UEFA Youth League (@UEFAYouthLeague) 11 december 2017

Nu gaat het in deze play-off om slechts één wedstrijd. ,,Daarmee zijn we in het voordeel omdat we thuis spelen", zegt Ekkelenkamp die afgelopen weekend even geblesseerd moest toekijken. ,,Het is wel jammer dat het nog 2 maanden duurt voor het zover is, maar gelukkig hebben we in de competitie ook nog leuke wedstrijden."

Uit fysieke duels blijven
Ajax A1 speelde 3 jaar geleden in de Youth League ook al eens tegen PSG. Die wedstrijd won Ajax met liefst 6-1. Ekkelenkamp voorspelt ook nu een zege. Ook het waarom zijn ploeg naar de knock-outfase zou moeten doorstromen, weet hij: ,,Wij kunnen beter voetballen dan zij", luidt de nuchtere constatering. ,,Maar dan moeten we wel uit de fysieke duels kunnen blijven."

Lees ook: Ekkelenkamp over huilende vader: 'Mooi dat hij zo trots is'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe