Andre Onana

Andre maakte in de zomer van 2015 de overstap van de jeugdopleiding van FC Barcelona naar Ajax. Hij debuteerde in het 1e van Ajax op 20 augustus 2016 in de wedstrijd Ajax – Willem II (1-2). 'The Boss', een absolute steunpilaar binnen de selectie, zit momenteel een schorsing van twaalf maanden uit. Die kreeg hij opgelegd in februari 2021 opgelegd door het tuchtorgaan van de UEFA vanwege vaststelling van een dopingovertreding.

Rugnummer

Volg Andre
Andre Onana

Spelers statistieken

Doelpoging conversie

0% Doelpoging conversie

Verdedigende duels gewonnen

0% Verdedigende duels gewonnen

Aanvallende duels gewonnen

0% Aanvallende duels gewonnen

Aangekomen passes

0% Aangekomen passes

Speler statistieken

Over Andre

Positie Keeper
Nationaliteit Cameroon
Geboren 2-4-1996
Lengte 190 cm
Gespeelde wedstrijden 0
In de basis 0
Ingevallen 0
Gewisseld 0
Onder contract sinds

Nieuws artikelen

Onana1280

Andre Onana kan training hervatten bij Ajax

De schorsing van Andre Onana als gevolg van een dopingovertreding eindigt 4 november 2021. Conform vast gebruik en zoals verwoord in de uitspraak van het internationaal sporttribunaal (CAS) mag Onana twee maanden eerder, vanaf zaterdag 4 september, zijn trainingsactiviteiten bij Ajax hervatten. Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft hem namens de club meegedeeld dat hij vanaf die datum welkom is om bij Ajax te trainen. Dat zal in eerste instantie gaan om keeperstraining en groepstraining bij Jong Ajax.

Tags

  • #Onana

Socials

Onanahera

Internationaal sporttribunaal CAS verkort schorsing Andre Onana

Het internationaal sporttribunaal CAS heeft in hoger beroep uitspraak gedaan in de zaak van Andre Onana tegen de UEFA. Eerder werd de doelman door het tuchtorgaan van de Europese voetbalbond een schorsing van twaalf maanden opgelegd, vanwege de vaststelling van een dopingovertreding. Het CAS heeft nu in hoger beroep bepaald dat de schorsing wordt verkort tot negen maanden.

Tags

  • #Onana

Socials

Onanacaszaak

Update CAS-zaak Andre Onana

Andre Onana heeft woensdagochtend tijdens een vier uur durende online zitting zijn verhaal kunnen doen tegenover drie arbiters van het Court of Arbitration for Sport (CAS). De doelman is daarbij bijgestaan door zijn advocaten en door Ajax.

Tags

  • #Onana

Socials

Andre's Teamgenoten

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl