Menu

Uitkaart

Je kunt uitwedstrijden van Ajax 1 bezoeken indien je in het bezit bent van een Uitkaart. Lees hier over de mogelijkheden voor deze kaart.

Uitkaart aanvragen

Je kunt een uitkaart aanvragen als je één jaar in het bezit bent van een seizoenkaart. Het is goed om te weten dat er afgelopen jaar veel meer uitkaarthouders waren dan beschikbare plaatsen. Daardoor kunnen er nu niet meer dan 500 aanvragen worden gedaan.
Zodoende hopen we de vraag en het aanbod beter op elkaar af te stemmen. Voor komend seizoen is dit maximum bereikt.

Voor SVA-leden is het helaas niet meer mogelijk om een uitkaart aan te vragen, om de simpele reden dat het maximum aantal al is bereikt door de huidige uitkaarthouders van de SVA.

Foto maken

Na je aanvraag voor een uitkaart ontvang je per e-mail een instructie voor het maken van een foto. Ga daarvoor naar één van de door ons geselecteerde fotostudio’s. 

Bij het maken van de foto vragen wij je om een geldig identiteitsbewijs en het fotoformulier geprint mee te nemen. 

Kaart overnemen voor een uitwedstrijd
Dit formulier is ervoor om je toegangskaart voor een uitwedstrijd over te schrijven.
Ga hier naar het overname formulier
Nationale uitwedstrijd
Een uitwedstrijd van Ajax kun je alleen bezoeken indien je in het bezit bent van een seizoenkaart, Ajax Life Club Card, Ajax Jonge Schare Club Card met daarop het uitrecht (NL of NL+). Indien de seizoenkaart niet op jouw eigen naam staat of op bedrijfsnaam, kun je géén uitkaart aanvragen. Het bezoeken van een uitwedstrijd is persoonsgebonden. 

Je kunt een kaartje voor een uitwedstrijd alleen overnemen wanneer je zelf ook beschikt over een uitkaart. Je kunt per seizoen maximaal twee keer een overname doen. Supporters die zonder uitkaart een wedstrijd bezoeken zullen door de Ajax-stewards worden geweigerd bij het stadion of de opstapplaats.

Je ontvangt geen fysieke kaart tijdens je aankoop. Het aankooprecht komt op je (Seizoen)Club Card te staan, deze wordt gescand tijdens de omwisselprocedure. Daar ontvang je je toegangsbewijs. 
Europese uitwedstrijd
Je kunt indien je in het bezit bent van een persoonlijke Ajax Club Card een Europese uitwedstrijd bezoeken. Wel geldt er een verkoopschema waarbij Europese voorrang op seizoenkaarten als eerste aankooprecht hebben. Daarnaast krijgen alle seizoenkaarthouders voorrang op andere kaarthouders (ook op andere kaarthouders met uitrechten). Alle informatie omtrent een Europese uitwedstrijd kun je inzien op de website in het verkoopschema. Er is altijd een één op één Club Card-verplichting. Overnames zijn bij Europese uitwedstrijden niet toegestaan. Je ontvangt geen fysieke kaart tijdens je aankoop. Het aankooprecht komt op je (Seizoen) Club Card te staan, deze wordt gescand tijdens de omwisselprocedure. Daar ontvang je je toegangsbewijs. 
Scanpunten

Bij het bezoeken van een uitwedstrijd verdien je scanpunten. Met deze scanpunten kun je rechten verdienen of behouden.

Eredivisie

Minder dan 2 scanpunten = geen Nationale uitkaart Tussen 2 en 10 scanpunten = Nationale uitkaart (NL) 11 scanpunten = Nationale uitkaart (NL+). Het is niet mogelijk om een nationale voorrangsuitkaart (NL+) te verkrijgen op een Supporters Club Card. Indien je om wat voor reden dan ook een scanpunt mist, dan kun je dit tot maximaal 2 weken na publicatie van de scanpunten per e-mail melden. Daarna is het niet meer mogelijk om alsnog in aanmerking te komen voor een gemist scanpunt.

Europees

Geen scanpunten = geen Europese uitkaart 1 of 2 scanpunten = Europese uitkaart (EU) 3 of meer scanpunten = Europese uitkaart (EU+) Echter is dit wel afhankelijk van het aantal Europese wedstrijden dat we spelen. Om dit recht te behouden of te verdienen, dien je meer dan de helft van de gespeelde wedstrijden te bezoeken. In het seizoen 2016-2017 diende je minimaal 5 Europese uitwedstrijden te bezoeken voor EU+.

Voor het bezoeken van de UEFA Europa League Finale in Stockholm afgelopen seizoen ontvang je géén scanpunt.

* Ajax behoudt zich het recht om gedurende het seizoen de regelgeving t.a.v. het verkrijgen/ behouden van een nationale voorrangsuitkaart (NL+) te wijzigen. 

Klik hier om naar Mijn Ajax in je ticketshop account te gaan
Vervoer

Bij nationale uitwedstrijden wordt er uiteindelijk door de burgemeester van de thuisspelende club bepaalt hoe de Ajax-supporters mogen afreizen naar het te bezoeken stadion. Dit wordt dan door Ajax bij het verkoopschema vermeld. Wij hebben de 3 meest voorkomende manieren van afreizen (trein-/buscombi en vrij vervoer) op een rij gezet voor jullie.  Hieronder vind je de 3 meest voorkomende manieren van afreizen.

Treincombi

Een treincombi komt voor als AFC Ajax een uitwedstrijd speelt tegen Feyenoord, echter kan deze wedstrijd dit seizoen niet worden bezocht. Ook komt dit voor tegen PSV. De instapprocedure bij treinen is bijna altijd via ingang Noord B van de Amsterdam ArenA.  Let op: er mag niet gerookt worden in de treinen! 

Verplichte buscombi

Bij een buscombi zijn er soms verschillende opstapplaatsen beschikbaar (afhankelijk van de tegenstander).

1. Amsterdam (AMS) Bij een (verplichte) buscombi kun je gebruik maken van de opstapplaats in Amsterdam. Je stapt dan op bij de Amsterdam ArenA (vaak via ingang Noord B). De opstaptijden vind je 3 dagen voor de wedstrijddag terug op de website.

2. Ajax Life Ajax Life verzorgt het vervoer van de uitwedstrijden van Ajax. Er zijn opstapplaatsen in: Den Bosch Almere Leiden Amsterdam Middenweg

Klik hier voor informatie betreffende uitwedstrijden, busreizen, de mogelijkheden om in te schrijven en de kaartverkoop.

3. Alternatieve opstapplaats (ALT) Bij een paar uitwedstrijden is er voor (regio)supporters de mogelijkheid om op te stappen bij een alternatieve opstapplaats. Deze opstapplaats is dan in de regio van het stadion waar wordt gespeeld. Als er een alternatieve opstapplaats komt, zal dit z.s.m. kenbaar worden gemaakt via de website. De keuze voor een alternatieve opstapplaats vindt plaats tijdens de aankoop van je ticket voor de uitwedstrijd.

Woon je niet in de regio, dan kun je je wel opgeven voor een zogenaamde schaduwlijst. Als er eventueel plekken over zijn, vullen wij de rest van de beschikbare plaatsen op met supporters van deze schaduwlijst.

Vrij vervoer

Indien er een wedstrijd is met vrij vervoer kun je zelf bepalen hoe je afreist (bv. auto of openbaar vervoer). Er wordt dan gescand bij het stadion. Ajax Life bied je bij vrij vervoer-wedstrijden ook de mogelijkheid aan om met hun bussen mee te reizen. Klik hier voor meer informatie.