Menu

Kinderstad

Sinds 1998 hebben we een partnership met AMC Amsterdam (voorheen VUmc) Omdat veel patiƫntjes fan zijn van Ajax vonden we het belangrijk om een bijdrage te doen bij de totstandkoming van Kinderstad.


Er is in Kinderstad een Ajax playground gebouwd. De ruimte lijkt op het echte spelershome van Ajax en bestaat uit een actief en een ontspannen deel. Daar kunnen de kinderen voetballen, live wedstrijden bekijken en Playstation 3 Fifa spelen.

Ook kunnen de patiƫntjes post sturen naar Ajax. Want elke speler heeft een eigen postvak in het Spelershome. Hierin kunnen de kinderen een brief of tekening stoppen. Die vervolgens weer naar de Ajax spelers worden doorgestuurd.

Sinds de fusie tussen VUmc en AMC is Ajax ook aanwezig in het Emma Kinderziekenhuis (locatie AMC). We nodigen patientjes uit voor wedstrijden en zijn we voornemens om ook in het Emma Kinderziekenhuis een Ajax Playground te bouwen, zodat ook de kinderen in het Emma Kinderziekenhuis een Ajax belevenis kunnen meemaken.

Wij snappen dat we kinderen niet beter kunnen maken. Maar we kunnen wel voor een prettige omgeving zorgen. Spelers en technische staf bezoeken de kliniek regelmatig om de kinderen een hart onder de riem te steken en we nodigen de kinderen soms ook uit voor wedstrijden.