Verslag | Ajax Vrouwen winnen Klassieker in Rotterdam

Header Goal 1920

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagmiddag in de Azerion Vrouwen Eredivisie drie punten veroverd op bezoek bij Feyenoord. Een rake kopbal van Tiny Hoekstra was voldoende voor de winst in de Klassieker: 0-1.

• #AjaxVrouwen

Trainer Suzanne Bakker voerde één wijziging door in vergelijking met de basisopstelling tijdens het 0-0-gelijkspel tegen Telstar. Ashleigh Weerden stond linksachter, waardoor Milicia Keijzer op de bank zat.

Hoekschoppen
Binnen twee minuten spelen was Romée Leuchter bijna trefzeker. Na een korte corner belandde de bal via Weerden bij de spits. Haar inzet ging echter rakelings naast het Rotterdamse doel. Ook de vier hoekschoppen die kort daarop volgden zorgden voor gevaar, maar een doelpunt kwam er niet. Het spel golfde vervolgens op en neer. De Ajax Vrouwen hadden het meeste balbezit, maar grote kansen bleven aan beide kanten uit.

In minuut 35 was Chasity Grant het dichtst bij een Amsterdamse voorsprong, maar de buitenspeler van de Ajax Vrouwen werkte de bal al glijdend tegen de keeper van Feyenoord aan. Net voor de rust was Sherida Spitse attent op de eigen doellijn. De aanvoerder van de Ajax Vrouwen werkte een inzet van de Rotterdammers op tijd weg nadat keeper Regina van Eijk uit positie was.

De Ajax Vrouwen gingen de tweede helft met dezelfde elf op jacht naar een doelpunt. Het was Hoekstra die na amper een minuut spelen de bal vanaf links net naast mikte. De ploeg van Bakker voerde de druk op en schoof meer en meer op richting het doel van Feyenoord. Diezelfde Hoekstra kreeg vlak voor het uur spelen een uitgelezen kans. Na een prachtige voorzet van Lily Yohannes schoot de Ajacied vrij voor het doel hoog over.

Ontlading
Vijf minuten later was Hoekstra alsnog succesvol. Een voorzet van Nadine Noordam kwam bij de tweede paal uit bij de volledig vrijstaande Ajacied. Met een simpele kopbal kwamen de Ajax Vrouwen op voorsprong: 0-1. In de slotfase kwam de ploeg van Bakker,  buiten een vangbal van Van Eijk, niet meer in grote problemen waardoor de drie punten meegingen naar Amsterdam.

Het volgende duel van de Ajax Vrouwen is woensdagavond om 20:00 uur. Dan wacht een uitwedstrijd in de laatste voorronde van de UEFA Women's Champions League tegen FC Zürich.

Feyenoord - Ajax Vrouwen 0-1 (0-0)
64. T. Hoekstra 0-1

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Noordam, De Sanders, Spitse, Weerden; Yohannes, Van Gool, Sabajo (71. Noordman); Grant (90. Tolhoek), Leuchter, T. Hoekstra (81. Keukelaar).