Verslag | Piepjong Jong Ajax staat met lege handen in Emmen

Jongajaxfcemmen1920

Het bezoek aan FC Emmen heeft Jong Ajax geen punten opgeleverd. In Drenthe werd het 4-2 voor de thuisploeg. Voor Jong Ajax scoorde Oualid Agougil tot tweemaal toe op prachtige wijze. Helaas bleken zijn goals dus niet genoeg voor de overwinning.

In Emmen had trainer Dave Vos de beschikking over een piepjonge selectie. De basiself die in De Oude Meerdijk aan de aftrap stond was gemiddeld 19 jaar en 50 dagen oud.

Toch waren de eerste kansen er na een kwartier voetballen voor Jong Ajax. Na dreiging van FC Emmen kwamen de Amsterdammers er razendsnel uit via Kayden Wolff. De linksbuiten kon afleggen op Jaydon Banel of voor eigen succes gaan. Hij koos voor het laatste en raakte de benen van doelman Eric Oelschlagel.

Jong Ajax was na die kans ook uit de daaropvolgende corner vrij gevaarlijk. FC Emmen leek de bal uit de gevarenzone te kunnen verwijderen, maar moest toezien hoe aanvoerder Julian Brandes de tweede bal richting de goal poeierde. Met een goede sliding kon een verdediger van de thuisploeg de poging onschadelijk maken.

Op de deur geklopt
Niet veel later was Ajacied Skye Vink dicht bij de 0-1. Opnieuw kwam het gevaar uit een corner. De Jong Ajax-spits verlengde de bal knap bij de eerste paal en zag hoe zijn poging uiteindelijk via de onderkant van de lat uit het doel verdween.

Na een half uur spelen kwam Jong Ajax alsnog op voorsprong. Agougil begon op eigen helft aan een solo en rondde op de rand van het strafschopgebied van FC Emmen koeltjes af: 0-1. De voorsprong was op basis van het balbezit en de doelpogingen terecht.

In de rust greep oud-Ajacied en FC Emmen-trainer Fred Grim in. De coach voerde drie wissels door en dat sorteerde effect. Tien minuten in de tweede helft schoot invaller Desley Ubbink de gelijkmaker diagonaal achter doelman Charlie Setford. Het spelbeeld werd helemaal omgedraaid na de 2-1 van Lucas Bernadou.

Toch vocht Jong Ajax zich knap terug. En opnieuw speelde Agougil daarin een hoofdrol. De middenvelder vertrok andermaal vanaf de middenlijn voor een imponeerde solo. Ook nu koos Agougil voor een schot van buiten de zestien. Hij verschalkte doelman Oelschlagel uiteindelijk met een fraaie pegel van afstand: 2-2.

Prachtige tegengoal
Sowieso vielen er vrijdagavond in Emmen prachtige goals. Na de knappe 2-2 schoot FC Emmen zich op mooie wijze op voorsprong. Jorrit Smeets kreeg ruimte op het middenveld en besloot van een meter of 25 tot dertig uit te halen. Zijn harde schot was Setford te machtig: 3-2

Met nog ruim tien minuten op de klok kopte een van de andere invallers, Maarten Pouwels, ook nog eens de vierde treffer achter de Jong Ajax-doelman. Na twee overwinningen op een rij, tegen respectievelijk De Graafschap en Jong PSV, moest de ploeg van Vos vrijdagavond dus weer eens een nederlaag slikken.

Op maandag 8 april komen de beloften weer in actie. Op sportcomplex de Toekomst komt FC Den Bosch op bezoek. Die wedstrijd begint om 20:00 uur.

FC Emmen - Jong Ajax 4-2 (0-1)
34. Agougil 0-1
55. Ubbink 1-1
59. Bernadou 2-1
62. Agougil 2-2
70. Smeets 3-2
79. Pouwels 4-2

Jong Ajax: C. Setford; Alders, Brandes, Verschuren, Martha; Agougil, Chahid (57. Chourak), Gorter (88. Boerhout); Banel (88. Speksnijder), Vink (56. Kalokoh), Wolff (57. Amourricho)