Tegengoal in blessuretijd voorkomt eerste zege Jong Ajax

Misehouy1920

Jong Ajax heeft maandagavond op de valreep naast zijn eerste seizoenszege gegrepen. De ploeg van Dave Vos ging lang aan de leiding tegen FC Eindhoven, maar incasseerde in blessuretijd de gelijkmaker: 1-1. De Amsterdamse goal kwam van Jaydon Banel.

Bij Jong Ajax stond Diant Ramaj onder de lat, de Duitser maakte zijn eerste officiële minuten in een Ajax-shirt. Ramaj zag dat het spel in de eerste helft ver van hem vandaan, diep op de vijandelijke helft, plaatsvond.

Jong Ajax fris van de lever
FC Eindhoven trachtte de gelederen gesloten te houden, maar desondanks combineerde Jong Ajax er regelmatig soepel doorheen. Kristian Hlynsson noteerde het eerste wapenfeit, maar stuitte vanuit een moeilijke hoek op goalie Jorn Brondeel. Even later kreeg Mika Godts een grote kans, nadat FC Eindhoven goed werd opgejaagd, maar de Belg schoot van dichtbij naast.

Zo waren het veldoverwicht en de kansen voor Jong Ajax, maar ook FC Eindhoven liet zich gelden. Farouq Limouri schoot van afstand op de paal, terwijl August Priske voorlangs schoot.

Toch bleef Jong Ajax dicteren en de meeste kansen creëren. Gabriel Misehouy en Hlynsson schoten net naast, terwijl Godts gestuit werd door Brondeel.

Banel breekt de ban
Uiteindelijk was het in de 38e minuut alsnog raak. Banel, spelend vanaf rechts, was uitgeweken naar de linkerflank. Hij kwam naar binnen, verschafte zich ruimte om te schieten en haalde vervolgens knap doeltreffend uit: 1-0.

Aan het begin van de tweede helft maakten twee verse krachten hun opwachting: Nassef Chourak en Ar’Jany Martha. Zij vervingen Anass Salah-Eddine en David Kalokoh. Al vlot dachten de Ajacieden te kunnen juichen, maar een treffer van Misehouy werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Na een uur spelen voerde Vos een nieuwe dubbele wissel door: Dies Janse en Oualid Agougil kwamen voor Hlynsson en Godts.

Weinig kansen
Naarmate de tweede helft vorderde, begon het verdedigen van de voorsprong steeds meer heilig te worden voor Jong Ajax. Zo sleepte het duel zich zonder echt grote kansen, maar met een hoop strijd, richting het einde.

Jong Ajax gaf nauwelijks kansen weg, maar incasseerde in blessuretijd toch de gelijkmaker. Ozan Kökcü mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf een meter of twintig en schoot raak: 1-1.

Jong Ajax – FC Eindhoven 1-1 (1-0)