Idumbo Muzambo leidt Jong Ajax naar zege op Willem II

Muzambo1920
Muzambo1920

Jong Ajax heeft maandagavond een knappe zege geboekt op Willem II. De ploeg van Dave Vos won het competitieduel op sportcomplex de Toekomst met 1-0. Stanis Idumbo Muzambo was de matchwinner met een vroege treffer voor de Amsterdamse beloftenploeg.

Ahmetcan Kaplan verscheen maandagavond aan de aftrap tegen Willem II. De Turkse verdediger kwam in de zomer van 2022 over van Trabzonspor, maar liep in zijn eerste maanden in Amsterdam een knieblessure op. Na zijn invalbeurt in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag stond Kaplan tegen de Tilburgers in de basisopstelling bij Jong Ajax. Hij speelde één helft mee op sportcomplex de Toekomst.

Vroege voorsprong
Kaplan zag hoe Jong Ajax vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam via aanvaller Idumbo Muzambo. De achttienjarige Belg kapte zijn directe tegenstander succesvol uit en prikte de bal vervolgens beheerst in de verre hoek: 1-0.

Na een goed half uur van Jong Ajax, kwam ook Willem II beter in de wedstrijd. De Tricolores zetten de Amsterdamse defensie flink onder druk en creëerden enkele goede mogelijkheden. Op slag van rust kwamen de Ajacieden goed weg toen doelman Charlie Setford een inzet van de uitploeg naast zich op de paal uiteen zag spatten.

In het tweede bedrijf zette Willem II deze lijn door. De Brabanders hadden het betere van het spel, maar Jong Ajax hield knap stand. De Ajacieden verdedigden zeer gedisciplineerd, waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan op sportcomplex de Toekomst. Dankzij de tweede overwinning van het seizoen hebben de Amsterdamse beloften de laatste plaats overgedragen aan TOP Oss.

Jong Ajax – Willem II 1-0 (1-0)
9. Idumbo Muzambo 1-0

Jong Ajax: C. Setford; Gooijer, Aertssen, Kaplan (46. Verschuren), Agougil; Brandes, Chourak (67. Gorter), Salah-Eddine; Idumbo Muzambo (90+3. Sarfo), Banel (85. Kalokoh), Godts