Verslag | Jong Ajax en FC Emmen in doelpuntrijk duel in evenwicht

Jongajax1920

Jong Ajax wacht nog altijd op zijn eerste zege in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdamse beloften speelden vrijdagavond op sportcomplex de Toekomst met 3-3 gelijk tegen FC Emmen. David Kalokoh, Mika Godts en Kristian Hlynsson scoorden en bezorgden het team van trainer Dave Vos het eerste punt van het seizoen.

Jong Ajax begon niet scherp aan het duel met FC Emmen. Binnen vijf minuten moest doelman Charlie Setford al in actie komen. Een lange bal van achteruit werd met het hoofd verlengd door spits Parzyszek en kwam terecht bij Konings, die op een goed oplettende Setford stuitte.

Kalokoh en Godts trefzeker
Na de grote kans voor FC Emmen leek de ploeg van Vos wakker te zijn. Jong Ajax voerde de druk op de Drentse defensie op en kwam in de twaalfde minuut op voorsprong. Spits Kalokoh plaatste de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied in de verre hoek en tekende daarmee voor de 1-0.

Enkele minuten later verdubbelde Godts de voorsprong op sportcomplex de Toekomst. Op identieke wijze als de eerste goal, schoot de Belgische vleugelaanvaller de bal op aangeven van Gabriel Misehouy tegen de touwen. De ruststand in Amsterdam was 2-0.

In het tweede bedrijf deed Jong Ajax er alles aan om de voorsprong te verdedigen tegen FC Emmen. De uitploeg kwam desondanks na bijna een uur spelen terug in de wedstrijd. Setford verwerkte een inzet van Konings ongelukkig, waarna Ubbink in de rebound de aansluitingstreffer binnenschoof.

Vos bracht in de 63e minuut Amourricho van Axel Dongen binnen de lijnen. Na vijf maanden blessureleed kon de aanvaller weer een half uur meedoen.

Hij zag echter van dichtbij dat FC Emmen de achterstand helemaal wegpoetste. Scholte maakte in de 73e minuut de gelijkmaker in Amsterdam na een lage voorzet van Konings. Even later was diezelfde Scholte opnieuw trefzeker uit een corner en leek de thuisploeg met een 2-3-nederlaag van het veld te stappen.

Late gelijkmaker Hlynsson
Maar in de blessuretijd maakte Hlynsson op aangeven van Raphaël Sarfo toch nog de 3-3, waardoor het eerste punt van het seizoen werd binnengesleept door de Amsterdamse beloftenploeg.

Jong Ajax - FC Emmen 3-3 (2-0)
12. Kalokoh 1-0