Verslag | Jong Ajax staat nog met lege handen

Hlynssonactie1920

Jong Ajax is nog puntloos na twee competitierondes in de Keuken Kampioen Divisie. Na de nederlaag van vorige week tegen FC Groningen, gingen de beloften maandag onderuit tegen De Graafschap: 1-2.

• #JongAjax

Het begin was dramatisch voor Jong Ajax. Al na zes minuten kwam de ploeg van Dave Vos op achterstand op eigen veld. De Graafschap-aanvaller Önal promoveerde een lage voorzet vanaf de rechterflank tot de eerste goal van de wedstrijd.

Na een kwartier voetballen op de Toekomst lieten de bezoekers het initiatief aan Ajax. Zij hadden de gewenste voorsprong op zak en gaven de thuisploeg de bal. De Ajacieden kregen in eerste instantie de bal niet tussen de palen, maar werden naarmate het duel richting de rust ging steeds gevaarlijker voor de goal van Bakker. Echt testen van de goalie lukte in de eerste helft niet.

Dat zag er aan het begin van de tweede helft al beter uit. Via Gabriël Misehouy en Kristian Hlynsson werd Bakker nu wel aan het werk gezet. De tweede goal van de wedstrijd viel helaas aan de andere kant. Hoewel Jong Ajax sterker en sterker werd, schoot Bosilj net voor het uur de 0-2 binnen via de paal. De aanvaller had vlak voor zijn treffer al een keer Charlie Setford geprobeerd te passeren in de korte hoek.

Spanning terug
Met nog tien minuten te spelen in Amsterdam kwam het geloof enigszins terug bij de jongelingen. Zaterdag maakte Kristian Hlynsson nog zijn Eredivisie-debuut tegen Excelsior. Twee dagen later was hij de Ajacied die zichzelf terugzag op het scorebord tegen de Doetinchemmers. In het vervolg van de wedstrijd kwam Jong Ajax alleen nog tot een van richting veranderd schot. Bakker kon relatief makkelijk redden.

De ploeg van Vos kan zich deze week al revancheren. Vrijdag gaan de Ajax-talenten op bezoek bij SC Cambuur. De wedstrijd in Friesland begint om 20:00 uur.

Jong Ajax - De Graafschap 1-2 (0-1)