Verslag | Sterk Jong Ajax pakt terecht de volle buit

Godts1920
Godts1920

Een sterk Jong Ajax heeft verdiend de eerste driepunter van het seizoen te pakken. Met overtuigende cijfers werd VVV-Venlo verslagen. Op de Toekomst werd het 3-0 dankzij treffers van Mika Godts, Anass Salah-Eddine en aanvoerder Kristian Hlynsson. De ploeg van Dave Vos is met de overwinning ook direct van de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

• #JongAjax

Voor aanvang van het duel werd er stilgestaan bij de Week van de Scheidsrechter. Het arbitrale trio van het duel met VVV-Venlo kreeg uit handen van Klaas Jan Huntelaar en Urby Emanuelson boeketten overhandigd. De 'Week van de Scheidsrechter' is een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat.

Dan de wedstrijd zelf. In de basiself van de bezoekers uit Venlo stond een bekende naam: Dylan Timber. De verdediger is de oudere broer van ex-Ajacieden Jurriën en Quinten Timber. De 23-jarige verdediger had wel een moeilijke avond in Amsterdam. Want direct bij de eerste kans van het duel was Jong Ajax enorm gevaarlijk. Godts trok vanaf de linkerflank naar binnen en haalde knap uit. Zijn schot met effect spatte uiteen op de binnenkant van de paal.

Schitterende vrije trap
Jong Ajax startte dus niet onaardig en kreeg loon naar werken na 20 minuten voetballen. Aanvoerder Hlynsson zette de thuisploeg op 1-0 met een prachtig geplaatste vrije trap. Na een half uur voetballen verdubbelde Salah-Eddine de score. Hij reageerde in het strafschopgebied van de Venlonaren het meest attent en kon van dichtbij Ajax’ tweede treffer binnenwerken.

De voorsprong bij rust was verdiend. Ook in de tweede helft kwam het eerste gevaar via Jong Ajax. Toch moest doelman Diant Ramaj enkele minuten later Jong Ajax behoeden voor de aansluitingstreffer. Omdat twee spelers van de beloften onder een diepe bal van VVV doken, ontstond er een aardige kans voor de bezoekers. Ramaj reageerde scherp, hield zijn doel klein en maakte de mogelijkheid op de 2-1 onschadelijk.

Assist Ramaj
Diezelfde goalie speelde vlak daarna een belangrijke rol bij de 3-0 van Jong Ajax. Een lange trap van de keeper werd op waarde geschat door Godts. Die zocht zijn directe tegenstander op, zette de verdediging van VVV-Venlo op het verkeerde been en schoot de 3-0 binnen in de verre hoek. De Amsterdamse talenten speelden daarna het duel volwassen uit.

Vanwege de interlandbreak komt Jong Ajax komende week niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd is in Zuid-Holland tegen FC Dordrecht. De aftrap is op 20 oktober om 20:00 uur.

Jong Ajax - VVV-Venlo 3-0 (2-0)
20. Hlynsson 1-0
32. Salah-Eddine 2-0
56. Godts 3-0

Jong Ajax: Ramaj; Gaaei (46. Jermoumi), Aertssen, Gooijer, Martha (61. Chourak), Brandes, Salah-Eddine (61. Idumbo-Muzambo), Hlynsson, Banel, Kalokoh (74. Sarfo), Godts (74. Agougil)