UEFA legt Ajax boete op
11 november 2013
Ajax heeft van de UEFA een boete gekregen naar aanleiding van een spandoek dat tijdens de thuiswedstrijd tegen Celtic FC verscheen op de tribune van de Amsterdam ArenA. Op het spandoek was een tekst te lezen richting Ajax’ tegenstander van die avond. De Europese voetbalbond legt hiervoor een straf van € 25.000 op.
De mogelijke boete voor een dergelijk vergrijp bedraagt € 50.000 plus de sluiting van enkele tribunedelen van het stadion bij de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd. Na een spoedige en adequate reactie van Ajax naar de Europese voetbalbond is de geldboete gehalveerd en een sluiting van tribunedelen afgewend. De sanctie zal door Ajax worden verhaald op de verantwoordelijken.

Ook loopt nog een zaak naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens Ajax’ wedstrijd tegen Celtic FC in Glasgow. Naar verwachting volgt hierover donderdag 21 november een uitspraak.

Tekst en foto: Ajax.nl

Tickets

Voor alle wedstrijden van Ajax kan je via de Ajax Online Ticketshop online kaarten bestellen. Toegangsbewijzen kunnen ook nog worden gekocht via de reguliere verkoop van TicketBox. Ajax adviseert supporters met klem alleen tickets via deze officiële verkooppunten aan te schaffen!
Zoeken in nieuwsarchief

Zoek naar
Van:
Tot:
Sluit venster