Ajax beste club betaald voetbal
 
07 augustus 2004
Ajax is tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van het betaald voetbal in Nederland uitgeroepen tot beste club van de afgelopen vijftig jaar. Ajax-legende Johan Cruijff werd verkozen tot de beste speler.
De Amsterdammer kreeg de prijs zaterdag in het Olympisch Stadion in Amsterdam, waar de jubileumwedstrijd 50 jaar betaald voetbal werd gehouden. Naast Cruijff waren ook Van Basten, Bergkamp, Krol, Rijkaard, Van Hanegem, Van der Kuijlen, Van Beveren, Koeman en Gullit genomineerd.

De UEFA en de FIFA deelden eveneens een onderscheiding uit aan Cruijff. De voormalige nummer 14 kreeg van de Europese voetbalunie de gouden herinneringsspeld. De wereldvoetbalbond benoemde hem tot lid van verdienste. Cruijff was ook een gegadigde voor de titel van beste trainer, maar die eer ging zaterdag naar Rinus Michels. De oud-trainer van onder meer Ajax, het Nederlands elftal en Barcelona won de strijd van Van Gaal, Hiddink, Advocaat, Beenhakker, Coerver, Rijvers, Van Hanegem en De Haan.

Scheidend PSV-voorzitter Harry van Raaij werd uitgeroepen tot succesvolste bestuurder en Mario van der Ende kreeg de prijs voor de beste scheidsrechter.

Tickets

Voor alle wedstrijden van Ajax kan je via de Ajax Online Ticketshop online kaarten bestellen. Toegangsbewijzen kunnen ook nog worden gekocht via de reguliere verkoop van TicketBox. Ajax adviseert supporters met klem alleen tickets via deze officiële verkooppunten aan te schaffen!
Zoeken in nieuwsarchief

Zoek naar
Van:
Tot:
Sluit venster