Verslag | Geen goals bij Jong Ajax - ADO Den Haag

Jongajaxsalaheddine1920

Jong Ajax heeft de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie van scoren af weten te houden op sportcomplex de Toekomst. Het duel met ADO Den Haag eindigde zodoende maandagavond in 0-0. Bij winst voor de bezoekers waren de Hagenezen in ieder geval voor een paar dagen de nieuwe koploper van de Eerste Divisie.

Jong Ajax – ADO Den Haag kende een kalme eerste helft. Op het scorebord prijkte na 45 minuten een relatief logische 0-0-tussenstand. Toch had dat wel anders kunnen zijn. Na een kwartier voetballen waren de Hagenezen enkele centimeters verwijderd van de openingstreffer. Een vrije trap van Kursad Surmeli belandde via de vingertoppen van Charlie Setford op de lat.

Weinig spektakel
Het gevaar in de eerste helft kwam verder voornamelijk van het trio Henk Veerman, Daryl van Mieghem en Jort van der Sande. Van Mieghem wist Setford niet te verslaan in de korte hoek en een aanval via Veerman en Van der Sande eindigde ook naast de Jong Ajax-goalie. Daarmee waren alle spannende momenten van de eerste 45 minuten wel opgenoemd. De thuisploeg testte doelman Kilian Nikiema één keer via Jaydon Banel.

In de tweede helft kwam de thuisploeg steeds meer in het spelbeeld voor. Dat Jong Ajax na driekwart van het duel meer balbezit had dan ADO Den Haag bevestigde deze stelling. Ook het aantal doelpogingen was een groot gedeelte na rust in het voordeel van de jonge Ajacieden. Tot echt grote uitgespeelde kansen kwam het helaas amper.

Rentree Kaplan
De positieve noot kwam bij de invalbeurt van Ahmetcan Kaplan vandaan. Hij viel twintig minuten voor tijd in voor Tristan Gooijer en maakte zodoende na lang blessureleed zijn eerste officiële minuten in een Ajax-shirt. De verdediger raakte in december 2022 geblesseerd aan zijn knie, net nadat de Turk wel mee had gespeeld in oefenduels in voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

In de slotfase van het duel kreeg ADO-spits Veerman nog een aantal mogelijkheden voor een treffer. Daarmee zou hij zijn ploeg koppositie schenken in de competitie, maar elke keer vond de Volendammer of Setford of een verdediger op zijn weg.

Na de 3-0 overwinning van Jong Ajax op VVV-Venlo van zeventien dagen geleden was dit de tweede keer dat de Ajax-talenten de nul hielden dit seizoen. Komende vrijdag speelt Jong Ajax opnieuw tegen een ploeg uit de top drie van de Keuken Kampioen Divisie. Dan is Roda JC de tegenstander in Kerkrade. Het duel begint om 20:00 uur.

Jong Ajax - ADO Den Haag 0-0 (0-0)

Jong Ajax: C. Setford; Jermoumi, Aertssen, Gooijer (71. Kaplan), Martha; Brandes (76. Verschuren), Agougil (89. Alders), Salah-Eddine (65. Sarfo); Banel, Kalokoh (46. Idumbo-Muzambo), Godts (64. Chourak)