Verslag | Jong Ajax blijft zoeken naar eerste driepunter

Banel1920
Banel1920

Jong Ajax wacht nog altijd op de eerste driepunter van het seizoen. Net als afgelopen maandag tegen FC Eindhoven was de ploeg van Dave Vos niet de mindere van de tegenstander. Alleen waar het toen nog 1-1 werd, bleef Jong Ajax nu met lege handen staan tegen Telstar. Dankzij een late goal van de thuisploeg werd het 3-2.

De Amsterdamse beloften begonnen best aardig aan het duel in Velsen-Zuid. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Nassaf Chourak een kopkans na een leep balletje van Julian Brandes. De kopbal van de middenvelder ging alleen net naast.

Vanaf de aftrap
Jong Ajax kwam zo’n tien minuten later wel op voorsprong via topscorer Gabriel Misehouy. De middenvelder vond de korte hoek achter doelman Joey Houweling en zette zijn ploeg daarmee al vrij rap op 0-1. Helaas hield die voorsprong niet lang stand. Wat heet: vanaf de aftrap maakte Telstar de gelijkmaker.

Nog geen minuut na de openingstreffer stond het dus alweer 1-1, tot ergernis van doelman Charlie Setford. De goalie was kansloos op de schuiver van Zakaria Eddahchouri. De aanvaller van Telstar sloop ook wel heel makkelijk weg achter de laatste linie van de Amsterdammers. Jong Ajax kon daarna in de eerste helft geen vuist maken, maar gaf ook weinig grote kansen tegen.

In de tweede helft kwam de thuisploeg alsnog vrij snel op voorsprong. Oud-Ajacied Danzell Gravenberch zette Telstar op 2-1. Daarna ging Jong Ajax man en macht op jacht naar de 2-2. Onder andere Oualid Agougil kreeg een mooie schotkans in de zestien van Telstar. Zijn poging vloog met effect langs de verkeerde kant van de paal.

Interessante slotfase
Met nog zo'n vijf minuten te spelen in Noord-Holland kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Opnieuw was het Misehouy die een goal maakte. Dit keer vond hij het net via een kopbal: 2-2. De puntendeling zou een terechte afspiegeling zijn van het spelbeeld. Helaas bleef het niet bij de 2-2 van Misehouy. In de 95e minuut wist de thuisploeg via Quinten van den Heerik een corner te promoveren tot een doelpunt: 3-2. Daarna werd er niet meer afgetrapt.

De overwinning van Telstar betekent dat Jong Ajax nu na acht duels laatste staat in de Keuken Kampioen Divisie. Op vrijdag 6 oktober komen de Ajax-talenten weer in actie. Dan staat het thuisduel met VVV-Venlo op het programma.

Telstar - Jong Ajax 3-2 (1-1)
10. Misehouy 0-1
11. Eddahchouri 1-1
47. Gravenberch 2-1
87. Misehouy 2-2
90+5. Van den Heerik 3-2

Jong Ajax: Setford; Sarfo (83. Jermoumi), Aertssen (63. Janse), Gooijer, Salah-Eddine (63. Idumbo-Muzambo); Brandes, Chourak (46. Kalokoh), Misehouy; Martha (63. Agougil), Banel, Godts