Verslag | Godts grote man op gure avond

Jongajaxwint1920

Mika Godts heeft eigenhandig de wedstrijd Jong Ajax – Top Oss in het voordeel van de Amsterdammers beslist. Zijn treffer na ruim twintig minuten spelen was het enige doelpunt van het duel tussen de nummers achttien en twintig van de Keuken Kampioen Divisie.

De wedstrijd op sportcomplex de Toekomst ging van start na één minuut stilte ter nagedachtenis aan Ruud Geels. De topspits van weleer overleed eerder deze week op 75-jarige leeftijd. Na zestig indrukwekkende seconden floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

De openingsfase had weinig om het lijf. Jong Ajax had misschien optisch het overwicht, maar kansen werden er amper genoteerd. Dat veranderde na een minuut of twintig, waar een strakke inspeelpass vanaf het middenveld aan de wieg stond van de openingstreffer.

De inspeelpass van Jong Ajax kon via een sliding nog onschadelijk worden gemaakt door een verdediger van Top Oss. De bal viel alleen precies voor de voeten van Godts, die als een sluwe vos op zijn kans leek te wachten.

Openingstreffer
De Belg startte zijn rush, hield een keer in, in plaats van te schieten en zag uiteindelijk dat doelman Havekotte van Top Oss zijn linkerhoek enigszins onbeschermd liet. Met een strakke en geplaatste schuiver zette de Jong Ajax-aanvaller zijn team op voorsprong: 1-0.

Top Oss kreeg zijn eerste kans van het duel pas tien minuten voor rust. Thijs van Leeuwen kreeg de bal met wat geluk mee in de zestien van Ajax en probeerde Charlie Setford daarna in de korte hoek te verrassen. De goalie met Engelse roots stond zijn mannetje en tikte de bal beheerst uit het doel.

Ook in de tweede helft regende het geen kansen, maar bleef het qua weer enorm onstuimig. De fikse wind en enkele zware regenbuien zorgden voor een guur plaatje. Maar daar had Jong Ajax verder met een 1-0-voorsprong op zak geen boodschap aan. De jonge Ajacieden lieten allen nog toe dat Van Leeuwen over schoot en Arthur Allemeersch het doel van Setford onder vuur kon nemen.

De ploeg van Dave Vos zette daar zelf nog een kans tegenover voor Jaydon Banel. Hij haalde uit nadat hij de bal aangespeeld had gekregen van de excellerend Godts. De Belg werd uiteindelijk matchwinner met de enige goal van de wedstrijd.

Jong Ajax - Top Oss 1-0 (1-0)
22. Godts

Jong Ajax: Setford; Gooijer, Aertssen, Kaplan (64. Sarfo), Agougil (88. Alders); Vos, Chourak, Brandes (64. Gorter); Idumbo Muzambo, Banel, Godts (61. Kalokoh)