Verslag | Jong Ajax nog altijd op zoek naar eerste punt

Banelmvvuit1920

Jong Ajax blijft zonder punten na vier competitierondes in de Keuken Kampioen Divisie. De talenten van Dave Vos verloren vrijdagavond met 2-1 bij MVV Maastricht. Koen Kostons was de matchwinner met twee treffers binnen het eerste kwartier.

Het begin in Maastricht was dramatisch voor Ajax. Al na drie minuten lag de eerste bal in de trouwen achter Charlie Setford. Kostons maakte de goal. Daar ging moeizaam uitverdedigen bij Jong Ajax aan vooraf. Ook in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur ging het fout in de opbouw bij Ajax.

Nog geen tien minuten later was het opnieuw de aanvaller van MVV die Setford passeerde. Dit keer bij de eerste paal. In de volledige eerste helft kwamen de Amsterdammers er niet aan te pas in het zuiden van Limburg.

Daarom vond Vos het noodzakelijk om in te grijpen na rust. Hij bracht Julian Brandes, Oualid Agougil en Alvaro Henry in het veld. Rida Chahid, Raphaƫl Sarfo en Kristian Hlynsson bleven achter in de kleedkamer.

De driedubbele wissel kreeg het gewenste effect. Jong Ajax speelde in de tweede helft een stuk beter. In het eerste kwartier na rust waren de beloften al veel gevaarlijker geweest dan de hele eerste 45 minuten. Onder andere Jaydon Banel en David Kalokoh waren dicht bij de aansluitingstreffer.

Nadat Nicky Souren bij MVV rood had gekregen rook Jong Ajax bloed en ging de ploeg op jacht naar een doelpunt. De Ajax-goal kwam er ook zo'n drie minuten voor tijd. Gabriel Misehouy zette de 2-1 op het scorebord met een individuele actie. Daar bleef het verder wel bij.

MVV - Jong Ajax 2-1 (2-0)
03. Kostons 1-0
13. Kostons 2-0
87. Misehouy

Jong Ajax: Setford, Sarfo (46. Henry), Aertssen, Gooijer, Chahid (46. Agougil), Vos, Misehouy, Chourak (83. Alders), Hlynsson (46. Brandes), Banel, Kalokoh (74. Speksnijder)