Verslag | Jong Ajax blijft hekkensluiter

Jongajaxbalen1920

Jong Ajax blijft nog zonder punten in de Keuken Kampioen Divisie na drie wedstrijden. Bij SC Cambuur gingen de jonge Ajacieden met 4-2 onderuit. Vijf van de zes goals vielen in de spectaculaire eerste helft.

De ploeg van Dave Vos was zonder talenten als Charlie Setford, Kristian Hlynsson, Christian Rasmussen, Mika Godts, Silvano Vos en Olivier Aertssen naar Friesland afgereisd. Het zestal zat donderdagavond op de bank bij Ajax 1 bij het Europese duel met Ludogorets. Godts viel zelfs nog in voor de excellerende Mohammed Kudus.

Onder andere vanwege de afwezigheid van deze Ajacieden maakte Skye Vink zijn debuut in het betaalde voetbal. Helaas bleek zijn eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie van korte duur. De aanvaller ging na ruim twintig minuten spelen geblesseerd naar de kant. Nassef Chourak was zijn vervanger. Hij maakte daarmee ook zijn eerste minuten voor Jong Ajax.

Persoonlijke fouten
Bij die wissel was de tussenstand al 2-1. Jong Ajax kwam nog prachtig op voorsprong via Gabriel Misehouy, maar kon de 2-1 achterstand na iets meer dan een kwartier spelen vooral zichzelf verwijten. Terwijl SC Cambuur hoog druk zette, probeerden de beloften de voetballende oplossing te zoeken in de verdediging. Na lankmoedig ingrijpen viel de 1-1. De 2-1 was helemaal zonde. Tom de Graaff probeerde Kian Fitz-Jim in te spelen, maar zijn pass was te kort. Michael Breij kon profiteren en schoot simpel de 2-1 binnen.

Helaas hadden de Ajacieden niet geleerd van deze persoonlijke fouten, want ook aan de 3-1 van SC Cambuur ging moeizaam uitverdedigen vooraf. Opnieuw profiteerde de thuisploeg. Remco Balk maakte nog voordat er een half uur was gespeeld de 3-1.

Aansluitingstreffer
Daar bleef het niet bij in de eerste helft. Ook SC Cambuur maakte achterin geen soeverijne indruk. Jong Ajax zocht voor rust naar de aansluitingstreffer en vond die via Rida Chahid. Hij maakte de 3-2 nadat de Friese tegenstander de bal maar niet weg had gekregen uit het eigen strafschopgebied. Het was voor Chahid zijn eerste goal in het betaalde voetbal. Nog voor rust zag Misehouy hoe een doelpunt van zijn voet werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook de tweede helft bleef amusant voor de neutrale toeschouwer. Al na één minuut spelen na de thee waren er kansen geweest aan beide kanten. Uiteindelijk vergrootte SC Cambuur de voorsprong. Na een sliding van Tristan Gooijer in het eigen strafschopgebied kreeg de thuisploeg een enigszins makkelijk gegeven penalty. Milan Smit verzilverde deze buitenkans: 4-2. Dat was uiteindelijk ook de eindstand.

Viertal debutanten
Hoewel de uitslag negatief was, zorgde het debutantenbal toch nog voor een positieve noot. Naast de eerste minuten voor Vink en Chourak, maakten ook Gerard Alders en Dies Janse hun entree in het betaalde voetbal.

Over precies een week krijgt Jong Ajax opnieuw de kans om de eerste punten te pakken van het seizoen. Dan reist de ploeg af naar Maastricht voor het treffen met MVV.

SC Cambuur - Jong Ajax 4-2 (3-2)
08. Misehouy 0-1
10. Van der Water 1-1