Ten Hag heeft geen moeite met druk: 'Leggen wij onszelf juist op'

ten-hag-heeft-geen-moeite-met-druk-leggen-wij-onszelf-juist-op
ten-hag-heeft-geen-moeite-met-druk-leggen-wij-onszelf-juist-op

Socials

Volgens Ten Hag heeft zijn ploeg geen moeite met het hoge verwachtingspatroon. "Die druk leggen wij onszelf juist op. Wij zijn ambitieus en willen maar wat graag het hoofdtoernooi halen. We weten hoe mooi het kan zijn, maar tegelijkertijd ook hoe moeilijk het is om er te komen. Zo vaak komt het niet voor dat een Nederlandse club zich via de voorrondes kwalificeert. Vorig jaar is het ons gelukt en nu willen we weer. We hebben geproefd aan de Champions League en dat was fantastisch."

'Ik vind hem zeker heel erg goed en ben heel blij dat-ie nog voor Ajax speelt.'

Ten Hag verwacht dat Ajax de klus voor eigen publiek kan klaren. “0-0 is Europees gezien gevaarlijk, maar tegelijkertijd ook een goed resultaat in een uitwedstrijd. We hebben het in eigen handen. Wij geloven in de spelers en de spelers geloven in elkaar. We weten dat we alles moeten geven en hebben vertrouwen in een goede afloop.”

Hoe ziet Ten Hag Álvarez? 🕵️‍♂️🇲🇽#UCL #ajaapo pic.twitter.com/6xK8wVNi2z

— AFC Ajax (@AFCAjax) August 27, 2019

Bij de persconferentie schoof traditiegetrouw ook een speler aan. Dat was ditmaal Hakim Ziyech. De linkspoot kon op lovende woorden van zijn trainer rekenen. “Ik vind hem zeker heel erg goed en ben heel blij dat-ie nog voor Ajax speelt”, reageerde Ten Hag.

Instemmen met zijn trainer
En op de vraag of Ziyech nóg beter kan? “Daar ben ik wel zeker van. Ik denk dat hij vorig seizoen weer een heel grote stap heeft gezet. Dit jaar kan hij nog weer een stap voorwaarts zetten.” Ziyech kon niet anders dan met zijn trainer instemmen. Met een brede glimlach: “Als de trainer dat zegt, zal dat zeker zo zijn.”

Lees ook: Liveblog Ajax - APOEL
Bekijk ook
: Onana: 'We willen die momenten opnieuw beleven'

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials