De jeugdopleiding van Ajax is al decennia wereldwijd bekend als één van de beste en fungeert als de levensader van onze club.

Bij Ajax staat bij de opleiding van Ajacieden de laatste jaren meer dan ooit de ontwikkeling van het individu centraal, we brengen talent tot bloei. Via individuele training en begeleiding wordt een speler beter gemaakt om vervolgens in teamverband zo goed mogelijk te presteren. De jeugdopleiding van Ajax traint en speelt zijn wedstrijden op sportcomplex de Toekomst.

Onze missie
Wij willen de jeugd dromen en kansen geven en mensen wereldwijd vermaken en inspireren met onze manier van voetballen.

Onze visie
Wij willen voor de winst gaan met aanvallend voetbal door met de beste jeugdopleiding ter wereld spelers op te leiden tot winnaars die het verschil kunnen maken op Champions League niveau.

Volg de jeugd van Ajax

Talentenfabriek
De Toekomst heeft vele succesvolle jeugdexponenten afgeleverd. Spelers die via de jeugdopleiding Ajax 1  bereikten en vervolgens uitgroeiden tot internationale topspelers. Johan Cruijff, Marco van Basten, Clarence Seedorf, Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert, Frank Rijkaard, Frank de Boer en Rafael van der Vaart zijn een greep uit de namen die in het verleden deze route hebben bewandeld.

Recenter zijn jongens als Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Jurriën Timber en Ryan Gravenberch doorgebroken in Ajax 1 en uitgegroeid tot Europese toppers.

De Toekomst
Op loopafstand van de Johan Cruijff ArenA ligt sportcomplex de Toekomst. De thuisbasis van de jeugdopleiding van Ajax. Op het complex spelen alle jeugdteams, de zaterdagamateurteams en het vrouwenelftal hun thuiswedstrijden. Sinds het begin van het seizoen 2009/2010 traint ook de A-selectie op de Toekomst. Dit zorgt voor verbinding tussen Ajax 1 en de jeugd.

Ajax Coaching Academy
Onze jeugdopleiding staat bekend om haar neus voor talent, daagt je uit om de beste te zijn. We ontwikkelen en begeleiden jouw talent. We geloven er sterk in dat de jeugdopleiding de fundering is van elke club. Daarom hebben we de Ajax Coaching Academy opgericht, om onze filosofie te delen met jullie: clubs, coaches en spelers over de hele wereld.

Wil je meer leren over de Ajax-opleidingsfilosofie en op de hoogte blijven van alle ACA-activiteiten, schrijf je dan hier in of ga hier naar de website.

Ajax Camps & Clinics
Wil jij ook trainen als een echte Ajax-speler? Meld je dan nu hier aan bij Ajax Camps & Clinics voor een unieke Ajax-ervaring.