Jeugdopleiding

Ajax wil het publiek vermaken wedstrijden winnen met attractief en aanvallend voetbal. De club wil dit bewerkstelligen met zoveel mogelijk zelfopgeleide spelers in de A- selectie. Om jeugdspelers zo goed mogelijk te begeleiden in hun weg naar de top heeft Ajax 11 kernwaarden geformuleerd.

Een Ajacied:

 • heeft respect voor zichzelf, de ander en zijn omgeving
 • is creatief in zijn handelen en maken van keuzes
 • deelt een doel met zijn teamgenoten en werkt graag samen om dit te realiseren
 • is verantwoordelijk voor zijn gedrag en ontwikkeling
 • heeft plezier tijdens het voetballen
 • is onderdeel van de beste jeugdopleiding en zo een voorbeeld voor anderen
 • heeft de ambitie om zichzelf optimaal te ontwikkelen
 • neemt altijd initiatief
 • werkt optimaal aan zijn technische, tactische, fysieke en mentale ontwikkeling
 • is zowel binnen als buiten het veld gedisciplineerd
 • wil altijd winnen en het maximale uit zichzelf halen
Volg de jeugd van Ajax

Doorstroming
Ajax wil niet alleen de grootste talenten aantrekken en opleiden, maar ook trainers en specialisten die excelleren in het ontwikkelen van jeugdspelers. Zodat elk individueel talent optimaal begeleid en verder verbeterd wordt.

Ajax moet de nummer één keuze zijn voor grote talenten. Spelers als Johan Cruijff, Marco van Basten, Clarence Seedorf, Dennis Bergkamp, Frank Rijkaard, Frank de Boer, Patrick Kluivert, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder of meer recentelijk Matthijs de Ligt, kenden hun opleiding in Amsterdam.

Ajax Academy Club
De Ajax Academy Club is speciaal voor jeugdspelers die minimaal 6 jaar op de jeugdopleiding hebben gezeten. De club is een initiatief van de Commissie Ledenbeleid moet de band tussen oud-jeugdspelers en Ajax versterken. Zo willen we onderstrepen dat ze altijd welkom zijn en blijven.

De Toekomst
Op loopafstand van de Johan Cruijff ArenA ligt sportcomplex de Toekomst. De thuisbasis van de jeugdopleiding van Ajax. Op het complex spelen alle jeugdteams, de zaterdagamateurteams en het vrouwenelftal hun thuiswedstrijden. Sinds het begin van het seizoen 2009/2010 traint ook de A-selectie op de Toekomst. Dit zorgt voor verbinding tussen Ajax 1 en de jeugd.

De jeugdopleiding van Ajax is al decennia wereldwijd bekend. Bij de opleiding van Ajacieden staat de laatste jaren meer dan ooit de ontwikkeling van het individu centraal. Via individuele training en begeleiding wordt een speler beter gemaakt om vervolgens in teamverband zo goed mogelijk te presteren.

Het supermoderne trainingscomplex heeft tien volwaardige velden voor trainingen en wedstrijden. Op het complex staat het miCoach Performance Centre. Ajax heeft daar de beschikking over de meest geavanceerde technologie, waarbij alle data van spelers en teams verzameld kan worden.

Met deze basis in het achterhoofd is het Ajax’ sportieve doelstelling om landskampioen te worden en te overwinteren in het Europese toernooi waar we aan deelnemen.

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl