Stadiontour Ajax

Rondleidingen

Ontdek de wereld van Ajax. Stap de kleedkamer uit als een Ajax-speler, beleef de spelerstunnel als een echte Ajacied en voel de imponerende druk van het stadion.


Als kers op de taart ga je met de tour ook langs de Gallery of Fame; de schatkamer van Ajax waar je alle successen en overwinningen met bijbehorende shirts, cups & trofeeën kunt bewonderen.

Boek een stadiontour

Gallery of Fame

In de Gallery of Fame wordt de bezoeker aan de hand van vier thema’s rondgeleid door de geschiedenis van Ajax. Beginnend bij de Europese overheersing in de jaren zeventig, om daarna via de tweede succesperiode in de negentig jaren uit te komen. Aan de andere kant komen diverse landstitels en de toekomst aan bod.

De prachtige Ajax Gallery of Fame is ontworpen en ontwikkeld door creatief ontwerpbureau NorthernLight en is vanaf nu de afsluiting van de Johan Cruijff ArenA stadiontour. Nieuwsgierig? Reserveer dan een stadiontour door de Johan Cruijff ArenA en eindig deze tour tussen de historische beelden van de club.

N.b. de Gallery of Fame is niet apart van een rondleiding door de Johan Cruijff ArenA te bezoeken. De Gallery of Fame maakt onderdeel uit van de rondleiding.

 

Parkeren

Rond de Johan Cruijff ArenA zijn verschillende parkeergelegenheden.
Klik hier om parkeerkaarten te kopen.

Wil je onder de Johan Cruijff Arena parkeren? Volg dan de borden 'Transferium (P1)'. Let op! Op wedstrijddagen is het Transferium alleen toegankelijk voor gasten met een parkeerkaart.
Touringcars Touringcars parkeren op P-bus.

P-Dome
Volg de borden P2/Pbus en zorg dat je bij de ingang je voucher kunt tonen.

Gehandicapten
Het Transferium (P1) bevindt zich onder de Johan Cruijff ArenA. In de parkeergarage zijn bij verschillende uitgangen 70 parkeerplaatsen voor bezoekers met een handicap.

De parkeerplaatsen vind je op niveau 0 bij de liften aan de noord -en zuidzijde van het stadion. De parkeergarage heeft een maximale inrijhoogte van 2.25m.

 

Toegankelijkheid

De directies van Ajax en de ArenA vinden het belangrijk dat het stadion voor iedereen toegankelijk is. Voor alle bezoekers: jong en oud, slechtziend, in een rolstoel of met een tijdelijk ongemak.

Daarom hebben zij in 2005 een speciale stichting opgericht. De Stichting Toegankelijkheid Amsterdam ArenA (STAA).

Brochure met informatie over STAA (PDF 1 mb)

Overzichtskaart

De gedetalieerde overzichtskaart kun je hieronder downloaden:

Download Stadionplattegrond (PDF 68kb)

Huisregels

Ajax, de Johan Cruijff ArenA en overige partners die betrokken zijn bij de wedstrijdorganisatie streven er naar dat wedstrijdbezoek voor álle supporters op een klantvriendelijke-, veilige- en ongestoorde manier verloopt. Wangedrag, geweld en overlast horen hier niet bij.

Om dit te kunnen bewerkstelligen is het belangrijk dat men zich aan de geldende regels houdt. Supporters die deze regels overtreden en daarmee de veiligheid van andere supporters, het belang van Ajax of het voetbal in het algemeen schaden of voor overlast zorgen, kunnen dan ook rekenen op een sanctie. Hiertoe wisselen Ajax, de gemeente Amsterdam, de politie en het Openbaar Ministerie informatie uit.

Indien je een (Seizoen) Club Card of een wedstrijdkaartje aanschaft, ga je bij de koop automatisch akkoord met de KNVB Standaardvoorwaarden (PDF 81kb)

Bij het betreden van de Johan Cruijff ArenA geldt tevens dat je je dient te houden aan de Huisregels Johan Cruijff ArenA

Indien je in strijd handelt met de genoemde Standaardvoorwaarden of Huisregels, kun je uit het stadion worden verwijderd en / of bij de KNVB worden aangemeld voor een landelijk stadionverbod. Indien er sprake is van een strafbaar feit, kun je aangehouden en juridisch vervolgd worden.

 

Lift & Roltrap

Ingang Roltrap  Lift  Opmerking
A Ja Nee Roltrap t/m 2e ring
B Nee Ja, lift Noordzijde  
C Ja Nee Roltrap t/m 2e ring
D Nee Nee  
E Ja Ja, lift Hoofdgebouw Roltrap t/m 1e ring
G Ja Nee Roltrap t/m 2e ring
H Nee Ja, lift Zuidzijde  
J Ja Nee Roltrap t/m 2e ring
K Nee Nee  
M Ja Nee Roltrap t/m 1e ring