Kaartverkopen

Op deze pagina vind je alle informatie rondom kaartverkopen voor onze duels. Klik hier voor meer informatie over de seizoenkaartverlenging.

Ajax - Leeds United

Op woensdag 4 augustus om 20:15 uur treffen we Leeds voor een vriendschappelijk duel in de Johan Cruijff ArenA. En daarbij zijn 25.000 kaarten te koop.

Voor het bezoeken van deze wedstrijd volgen we de maatregelen vanuit de Rijksoverheid en daarom heb je naast een wedstrijdkaart (met vaste plek) ook een negatieve testuitslag, herstel- of vaccinatiebewijs nodig. Voor een negatieve testuitslag kun je dinsdag 3 of woensdag 4 augustus een eenmalige sneltest doen via testenvoortoegang.nl. Mochten de richtlijnen in aanloop naar dit duel veranderen, dan houden we jullie daarvan via de officiële kanalen op de hoogte. Klik hier voor meer informatie over het bezoeken van onze duels.

De 25.000 beschikbare kaarten zijn vanaf vrijdag 23 juli om 10 uur te bestellen via onze nieuwe Ticketshop. De kaarten zijn verkrijgbaar vanaf €10 en de verkoop voltrekt zich via onderstaand schema.

Seizoenkaarten

Voor het seizoen 2021-22 zijn de seizoenkaarten uitverkocht. Wil je als eerste op de hoogte zijn als er in de toekomst weer seizoenkaarten beschikbaar zijn? Meld je dan hieronder aan voor de interesselijst.

Interesselijst

Nieuwe ticketshop

De Ajax ticketshop is vernieuwd. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld geen gebruik meer te maken van de barcode op je seizoenkaart. Op basis van je account wordt het aantal kaarten bepaald dat je kunt bestellen voor een duel.

Friends & Family

Wil je ook voor andere Ajacieden bestellen? Geef ze dan via Mijn Ajax op als Friends & Family. Op deze wijze kun je eenvoudig kaarten voor elkaar bestellen. Tijdens een kaartverkoop kun je je mede-Ajacied(en) selecteren bij het personaliseren van de tickets. Vervolgens ontvangt de gekozen Ajacied de kaart(en), na het accepteren, in de Ajax App. 

 

Familievak

Voor onze thuisduels in de Eredivisie is dit kindvriendelijke vak beschikbaar voor gezinnen. In dit vak ontvangen kinderen tot en met 13 jaar 50% korting. Je kunt deze korting selecteren nadat je de stoelen in je winkelmandje hebt geplaatst. De kinderkorting is niet van toepassing bij topwedstrijden.

Op dit moment zijn er geen kaarten voor het familievak beschikbaar vanwege de huidige omstandigheden.

 

Mindervaliden

Klik hier voor meer informatie voor mindervalide supporters.

 

F-side

Het is niet mogelijk om losse kaarten te bestellen voor de F-side. Dit is alleen mogelijk voor seizoenkaarthouders van de F-side.

Wachtlijst
Seizoenkaarten voor de F-side worden vergeven door de wachtlijst te volgen. Per mail word je geïnformeerd zodra je aan de beurt bent. Je behoudt je plaats op de wachtlijst door in het bezit te blijven van een seizoenkaart voor de reguliere tribunes. Momenteel is het door de gemiddelde wachttijd van 12 jaar niet mogelijk om je aan te melden voor de wachtlijst.

Opkomstplicht
Voor seizoenkaarthouder op de F-side geldt een opkomstplicht. Om je seizoenkaart te behouden dien je minimaal 11 Eredivisie-duels te hebben bezocht. Voor het seizoen 2021-22 wordt een uitzondering gemaakt en is het niet nodig om dit minimum aantal wedstrijden te bezoeken.

 

Uitkaart

Nationale uitkaart
Een Nationale uitkaart biedt je de mogelijkheid om uitduels te bezoeken die worden gespeeld in de Eredivisie en de KNVB-beker. Zonder deze uitkaart is het niet mogelijk om een uitduel te bezoeken. Een uitkaart kun je behouden door minimaal 2 uitduels in een seizoen te bezoeken in de Eredivisie. Als je minimaal 11 duels hebt bezocht kun je NL+ verdienen waarmee je voorrang krijgt in de verkoop. Bij een KNVB-beker uitduel krijg je geen punt.

Huidige Nationale uitkaarthouders worden per mail op de hoogte gehouden over het behouden van de uitkaart. De aanvraagperiode van een uitkaart is voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege de huidige omstandigheden.

Europees uitrecht
Met het bezoeken van Europese uitduels kunnen fans Europees uitrecht verdienen. Bij een bezocht uitduel verdien je voor volgend seizoen een Europees uitrecht. Hiermee heb je voorrang tijdens een verkoop op de rest. Als je meer dan de helft van Europese uitduels in een seizoen hebt bezocht dan verdien je een EU+. Hiermee ben je altijd als eerste aan de beurt.

 

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl