Rood uitroeptekenGevolgen coronamaatregelen

Vrijdag 26 november zijn er door de overheid (nieuwe) coronamaatregelen aangekondigd, die jammer genoeg ook het voetbal raken. Zo zullen de komende periode nog wedstrijden zonder publiek gespeeld moeten worden.

De afgegeven maatregelen gelden vooralsnog tot half december. Hieronder lees je per competitie of team wat de gevolgen zijn. Houd voor de updates de officiële kanalen in de gaten.

 

Algemene informatie

Op deze pagina vind je alle informatie rondom kaartverkoop voor onze duels. Klik hier voor meer informatie over het wedstrijdbezoek. Hieronder vind je meer uitleg over specifieke stadiondelen. 

Nieuwe ticketshop

De Ajax ticketshop is vernieuwd. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld geen gebruik meer te maken van de barcode op je seizoenkaart. Op basis van je account wordt het aantal kaarten bepaald dat je kunt bestellen voor een duel.

Friends & Family

Wil je ook voor andere Ajacieden bestellen? Geef ze dan via Mijn Ajax op als Friends & Family. Op deze wijze kun je eenvoudig kaarten voor elkaar bestellen. Tijdens een kaartverkoop kun je je mede-Ajacied(en) selecteren bij het personaliseren van de tickets. Vervolgens ontvangt de gekozen Ajacied de kaart(en), na het accepteren, in de Ajax App. 

00:00/00:00
  • Auto

Familievak

Voor onze thuisduels in de Eredivisie is dit kindvriendelijke vak beschikbaar voor gezinnen. In dit vak ontvangen kinderen tot en met 13 jaar 50% korting. Je kunt deze korting selecteren nadat je de stoelen in je winkelmandje hebt geplaatst. De kinderkorting is niet van toepassing bij topwedstrijden. Op dit moment zijn er geen kaarten voor het familievak beschikbaar vanwege de huidige omstandigheden.

Mindervalide
Klik hier voor meer informatie voor mindervalide supporters.

F-side
Het is niet mogelijk om losse kaarten te bestellen voor de F-side. Dit is alleen mogelijk voor seizoenkaarthouders van de F-side.

Wachtlijst
Seizoenkaarten voor de F-side worden vergeven door de wachtlijst te volgen. Per mail word je geïnformeerd zodra je aan de beurt bent. Je behoudt je plaats op de wachtlijst door in het bezit te blijven van een seizoenkaart voor de reguliere tribunes. Momenteel is het door de gemiddelde wachttijd van 12 jaar niet mogelijk om je aan te melden voor de wachtlijst.

Opkomstplicht
Voor seizoenkaarthouder op de F-side geldt een opkomstplicht. Om je seizoenkaart te behouden dien je minimaal 11 Eredivisie-duels te hebben bezocht. Voor het seizoen 2021-22 wordt een uitzondering gemaakt en is het niet nodig om dit minimum aantal wedstrijden te bezoeken.

 

Eredivisie & KNVB Beker

Ajax - BVV Barendrecht

Rood uitroeptekenDe kaartverkoop voor het bekerduel met BVV Barendrecht gaat niet meer door. Ook dit duel wordt zonder publiek gespeeld. 

Eredivisie

Rood uitroeptekenAangezien de maatregelen tot 19 december gelden, zullen de thuisduels met Willem II en AZ zonder publiek worden gespeeld. De losse kaartkopers van deze thuiswedstrijden krijgen hun kaarten vergoed. Seizoenkaarthouders ontvangen tevens bericht over hun compensatie.

Onze Eredivisie-duels in 2021 zijn uitverkocht. De duels in de 2e seizoenshelft komen mogelijk later dit jaar beschikbaar. Meer informatie delen we via onze website, deze pagina en Twitter @Ajaxfancare.

 

Champions League

Groepsfase: Ajax - Sporting CP

Rood uitroepteken Helaas wordt ons Champions League duel met Sporting CP vanwege de coronamaatregelen in een lege Johan Cruijff ArenA gespeeld. Kaartkopers voor deze wedstrijd krijgen daarom hun kaarten vergoed en ontvangen deze week meer informatie hierover. Hetzelfde geldt voor de fans met kaarten voor de Youth League.

 

Youth League

Groepsfase: Ajax O18 - Sporting CP O18

Rood uitroeptekenHelaas wordt het Youth League duel met Sporting CP zonder publiek gespeeld. Eerder gekochte kaarten worden vergoed. Kopers worden per mail verder geïnformeerd.

 

Jong Ajax 

De kaartverkopen voor Jong Ajax zijn voor onbepaalde tijd gestaakt. Reeds gekochte kaarten voor de wedstrijden worden vergoed. Meer informatie wordt hierover per mail toegestuurd.

 

Ajax Vrouwen

De kaartverkopen voor Ajax Vrouwen zijn voor onbepaalde tijd gestaakt. Reeds gekochte kaarten voor de wedstrijden worden vergoed. Meer informatie wordt hierover per mail toegestuurd.

 

Seizoenkaarten

Voor het seizoen 2021-22 zijn de seizoenkaarten uitverkocht. Wil je als eerste op de hoogte zijn als er in de toekomst weer seizoenkaarten beschikbaar zijn? Meld je dan hieronder aan voor de interesselijst.

Interesselijst

Lidmaatschap supportersvereniging Ajax

Via de Ajaxlife.nl kan jij je aanmelden voor een lidmaatschap bij de supportersvereniging. Hiermee ben je na de seizoenkaarthouders aan de beurt om kaarten te bestellen voor een duel. 

Inloggen en aankooprecht

Heb je al een lidmaatschap en wil je bestellen? Ga dan naar de ticketshop en log in met het e-mailadres dat door de supportersvereniging is toegestuurd op 6 oktober met als afzender lidmaatschap@svajax.nl. In je account kan je jouw aankooprecht controleren via je profiel op Mijn.Ajax.nl

Club Cards

Momenteel kun je tijdelijk geen (nieuwe) Club Card aanvragen. Achter de schermen zijn we bezig om dit weer mogelijk te maken. 

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl