NEC - Ajax 

Op zondag 8 januari 2023 speelt begin Ajax in Nijmegen aan de tweede seizoenshelft. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt. Voor dit duel komen er 500 kaarten beschikbaar a € 29,22 per kaart. De verkoop start zaterdag 3 december 10:00 en verloopt volgens onderstaand schema.

Buscombi

Bij elke kaart is een standaard buscombi inbegrepen met als standaard opstapplaats Heteren. Er wordt dus niet opgestapt bij de Johan Cruijff ArenA voor dit uitduel. Wil je toch een andere opstapplaats? Bekijk dan de opties die worden aangeboden via de supportersvereniging.

Autocombi (pilot) 

Als gevolg van een pilot komt er een beperkt aantal autocombi kaarten na de verkoop beschikbaar. Wens je gebruik te maken van een auto-combi? Dan kan de bestuurder van de auto een autokaart claimen na de kaartverkoop. De bestuurder kan een autokaart claimen voor zichzelf en tenminste 2 andere inzittenden. De bestuurder moet ook de gegevens van de inzittenden middels een formulier aanmelden. De inzittenden hoeven zelf géén auto kaart te claimen.  

Meer informatie over de autocombi en de bijbehorende procedure ontvangen alle Ajacieden met een kaart op 14 december per e-mail.  

.

Nationale uitkaart

Algemene informatie

Een Nationale uitkaart biedt je de mogelijkheid om uitduels te bezoeken die worden gespeeld in de Eredivisie en de KNVB-beker. Zonder deze uitkaart is het niet mogelijk om een uitduel te bezoeken. Een uitkaart kun je behouden door minimaal 2 uitduels in een seizoen te bezoeken in de Eredivisie. Als je minimaal 11 duels hebt bezocht kun je NL+ verdienen waarmee je voorrang krijgt in de verkoop. Bij een KNVB-beker uitduel krijg je geen punt.

Wil je jouw uitrecht controleren? Bekijk je uitrecht dan in Mijn Ajax. Heb je een kaart voor de uitwedstrijd en kan je niet? Vul dan hieronder het overnameformulier in.

Mijn Ajax Overnameformulier

Toekenning scanpunten

Binnen 2 weken na elk thuisduel worden de scanpunten toegekend en bevestigd per mail. In de loop van het seizoen worden de scanpunten ook zichtbaar in je account op Mijn.Ajax.nl. Heb je geen mail ontvangen en ben je wel geweest? Dien dan binnen 2 weken na het toekennen van de scanpunten een case in via Mijn.Ajax.nl/support

Toegekend:

  • Fortuna Sittard: 17 augustus 2022
  • Sparta: 2 september 2022
  • FC Utrecht: 6 september 2022
  • AZ: 27 september 2022
  • FC Volendam: 20 oktober 2022
  • RKC: 3 november 2022
  • FC Emmen: 17 november 2022

 

Union Berlin - Ajax

Op 23 februari speelt Ajax de return in de play-off voor de knock-outfase van de Europa League. Dit uitduel wordt in Berlijn gespeeld om 21:00 uur.

Kaartverkoop

Meer informatie over de kaartverkoop en het bezoek wordt in 2023 verwacht in aanloop naar het duel. 

 

Europees uitrecht

Met het bezoeken van Europese uitduels kunnen fans Europees uitrecht verdienen. Heb je in het huidige seizoen een Europees uitduel bezocht? Dan verdien je voor het seizoen erna Europees uitrecht. Hiermee heb je voorrang tijdens een verkoop op de rest.

Wanneer er minimaal vier Europese uitduels worden gespeeld, dan geldt dat de helft +1 van de Europese uitduels moet worden bezocht voor EU+. Bij minder dan vier duels geldt dat alle Europese uitduels bezocht moeten zijn voor EU+. Met EU+ ben je binnen je eigen groep kaarthouders als eerste aan de beurt voor een kaartverkoop van een Europees uitduel.

De scanpunten worden binnen twee weken na elk Europees uitduel toegevoegd op Mijn.Ajax.nl, hier vind je ook jouw EU-rechten voor het nieuwe seizoen. Heb je een uitduel bezocht en geen scanpunt ontvangen? Meld dit dan binnen twee weken na het toevoegen van de scanpunten via Mijn.Ajax.nl/support.

Toegekend:

  • Liverpool: 14 september 2022
  • Napoli: 21 oktober 2022
  • Rangers FC: 11 november 2022

Per Europees uitduel wordt er apart meer informatie bekend gemaakt zodra de details bekend zijn via deze pagina en @AjaxFancare op Twitter. 

Aantal EU-rechten per groep:

Seizoenkaarthouders EU+ 736
Seizoenkaarthouders EU 4553
SVA EU 410

Let op: we raden af om o.b.v. deze aantallen je reis te boeken als je nog niet in het bezit van een kaart voor een uitduel.

 

Uitduels Jong Ajax

Via dit formulier kun je je aanmelden voor een uitduel van Jong Ajax. 

Let op! Ook voor deze uitduels dien je een nationale uitkaart te hebben.


Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl