NATIONALE UITDUELS

Uitleg nationale uitkaart

Nationale uitduels kan je bezoeken als je in het bezit bent van een nationale uitkaart. Deze kan je als seizoenkaarthouder aanvragen na afloop van elk seizoen. Als je in het bezet bent van een uitkaart gelden de volgende regels: 

Scanpunten: per uitduel die je bezoekt krijg je een scanpunt. Als je 2 scanpunten verdient wordt je uitkaart NL automatisch verlengd. Als je 11 of meer scanpunten verdient ontvang je NL+ voorrangrecht. 

  • Voor een uitduel in de KNVB beker kan je geen scanpunt verdienen.
  • Binnen 2 weken na elk uitduel worden de scanpunten toegekend en geüpload in je account op Mijn.Ajax.nl.
  • Heb je geen scanpunt en ben je wel geweest? Dien dan binnen 2 weken na het toekennen van de scanpunten een case in via Mijn.Ajax.nl/support
  • Je kan maximaal 2 keer per seizoen je kaart overdragen en maximaal 2 keer een scanpunt verdienen als je de kaart hebt overgenomen.

Ga naar het onderstaande formulier om een kaart over te dragen. Alle nationale uitkaarten voor seizoen 2023/24 zijn vergeven.

Overnameformulier Mijn Ajax

Nieuwe uitkaarten voor het seizoen 2024/25

Ben je geïnteresseerd in een nationale uitkaart voor volgend seizoen? Meld je dan aan via het onderste interesseformulier om een mail te ontvangen zodra bekend is wanneer ze beschikbaar komen. Let op dat je minimaal één jaar in het bezit moet zijn van een seizoenkaart.

Interesseformulier

Verlengingen voor het seizoen 2024/25

Alle uitkaarthouders hebben vrijdag 24 mei een mail ontvangen over de verlenging van de uitkaart. Als er minimaal 2 of 11 scanpunten behaald zijn wordt je uitkaart verlengd mits de seizoenkaart verlengd wordt. 

Alle nationale uitrechten zijn uiterlijk eind juli zichtbaar in Mijn Ajax. 

EUROPESE UITDUELS

Om Europese uitduels te bezoeken heb je een seizoenkaart, lidmaatschap van de supportersvereniging of Club Card nodig. Ook zijn er Europese voorrangsrechten te verdienen.

EU voorrangsrecht

Met het bezoeken van Europese uitduels kunnen fans Europees uitrecht verdienen. Heb je in het huidige seizoen een Europees uitduel bezocht? Dan verdien je voor het seizoen erna Europees uitrecht. Hiermee heb je voorrang tijdens een verkoop op de rest.

EU+ voorrangsrecht

Wanneer er minimaal vier Europese uitduels worden gespeeld, dan geldt dat de helft +1 van de Europese uitduels moet worden bezocht voor EU+. Bij minder dan vier duels geldt dat alle Europese uitduels bezocht moeten zijn voor EU+. Met EU+ ben je binnen je eigen groep kaarthouders als eerste aan de beurt voor een kaartverkoop van een Europees uitduel. 

Binnen 2 weken na elk uitduel worden de scanpunten toegekend en geüpload in je account op Mijn.Ajax.nl. Heb je geen scanpunt en ben je wel geweest? Dien dan binnen 2 weken na het toekennen van de scanpunten een case in via Mijn.Ajax.nl/support

 

Europees recht seizoen 2024/25

In het seizoen 2023/24 waren er vijf Europese uitduels te bezoeken. Dit betekent dat je EU voorrangsrecht voor volgend seizoen ontvangt als je één duel heb bezocht. Vanwege de kleine uitvakken is er besloten om dit jaar eenmalig een uitzondering te maken en krijgen Ajacieden met drie scanpunten EU+-recht. Bevestigingen van Europese uitrechten zijn op 24 mei verstuurd per mail. 

Het uitrecht is eind juni zichtbaar op Mijn Ajax.

Aantal Ajacieden met voorrangsrecht per groep.

Mindervalide 

Ook mindervalide Ajacieden kunnen Europese uitduels bezoeken. Hiervoor geldt dat je mindervalide aankooprecht nodig hebt. Vervolgens kan je deze aanvragen per Europees uitduel. Vanaf het seizoen 2023/24 geldt ook voor deze Ajacieden dat er Europees voorrangrecht te verdienen is o.b.v. dezelfde regels als hierboven benoemd. Mindervalide Ajacieden kunnen zich via dit formulier

 

Uitduels Jong Ajax

Via dit formulier kun je je aanmelden voor een uitduel van Jong Ajax. 

Let op! Ook voor deze uitduels dien je een nationale uitkaart te hebben.