Volendam - Ajax

Kaartverkoop - UITVERKOCHT

Dit duel wordt gespeeld op zaterdag 8 oktober 16:30 uur. Alle kaarten voor dit duel zijn uitverkocht. 

Vrij vervoer

Voor dit duel kan elke Ajacied met een wedstrijdkaart vrij afreizen. Meer informatie wordt de donderdag voor het uitduel per mail toegestuurd.

 

RKC - Ajax

Kaartverkoop

Op zaterdag 22 oktober 18:45 uur het op tegen RKC in Waalwijk. Voor dit duel komen 600 kaarten beschikbaar a € 29,22 voor een buscombi. De kaartverkoop start zaterdag 8 oktober en verloopt volgens onderstaand schema.

Buscombi

Voor dit uitduel geldt een buscombi met als vaste opstapplaats Amsterdam, Johan Cruijff ArenA. Wil je een andere opstapplaats? Bekijk dan de mogelijkheden via de supportersvereniging

.

Nationale uitkaart

Algemene informatie

Een Nationale uitkaart biedt je de mogelijkheid om uitduels te bezoeken die worden gespeeld in de Eredivisie en de KNVB-beker. Zonder deze uitkaart is het niet mogelijk om een uitduel te bezoeken. Een uitkaart kun je behouden door minimaal 2 uitduels in een seizoen te bezoeken in de Eredivisie. Als je minimaal 11 duels hebt bezocht kun je NL+ verdienen waarmee je voorrang krijgt in de verkoop. Bij een KNVB-beker uitduel krijg je geen punt.

Wil je jouw uitrecht controleren? Bekijk je uitrecht dan in Mijn Ajax. Heb je een kaart voor de uitwedstrijd en kan je niet? Vul dan hieronder het overnameformulier in.

Mijn Ajax Overnameformulier

Toekenning scanpunten

Binnen 2 weken na elk thuisduel worden de scanpunten toegekend en bevestigd per mail. In de loop van het seizoen worden de scanpunten ook zichtbaar in je account op Mijn.Ajax.nl. Heb je geen mail ontvangen en ben je wel geweest? Dien dan binnen 2 weken na het toekennen van de scanpunten een case in via Mijn.Ajax.nl/support

Toegekend:

  • Fortuna Sittard: 17 augustus 2022
  • Sparta: 2 september 2022
  • FC Utrecht: 6 september 2022
  • AZ: 27 september 2022

 

Napoli - Ajax

Kaartverkoop - Beëindigd 

De kaartverkoop is voorbij. Heb je besteld? Dan is het verplicht om een extra formulier met persoonlijke gegevens in te vullen om je uiteindelijke wedstrijdkaart geldig te maken. De deadline hiervoor is verstreken. Indien dit niet gebeurd is of de gegevens niet kloppen dan kan dit duel niet bezocht worden. De kaarten zijn strikt persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Veiligheidssituatie in Napels

Bij eerdere wedstrijden van andere clubs in Napels is gebleken dat het wedstrijdbezoek voor supporters van de tegenpartij niet zonder risico is. We raden Ajax-supporters dan ook met klem aan om niet herkenbaar als supporter over straat te gaan. Tevens raden we het reizen met (jonge) kinderen af. De Napolitaanse politie heeft, voor de veiligheid van Ajax-supporters, Stazione Marritima aangewezen als verzamelplaats. Vanaf hier zullen bussen naar het stadion vertrekken. Deze rit zal minimaal een uur in beslag nemen. Ook na de wedstrijd zullen bussen weer terugrijden. Verder zijn we geïnformeerd dat er na de wedstrijd een lange ophoudprocedure kan gelden.

Hoewel we begrijpen dat dit verre van ideaal is raden we iedereen aan hier gehoor aan te geven. 

In aanloop naar de wedstrijd zullen we alle Ajax-supporters die een ticket hebben gekocht nader informeren over de veiligheidssituatie en -procedures.

Italiaanse regelgeving rondom tickets

Zoals bij eerdere wedstrijden in Italië al is gebleken, is het een wettelijke vereiste dat wedstrijdtickets op naam gesteld moeten worden. Voor het aankopen van tickets is het derhalve zaak dat de voornaam, achternaam en geboortedatum zoals vermeld op het legitimatiebewijs overeenkomen met de gegevens in je MijnAjax–account. Zorg er tevens voor dat je MijnAjax-account geverifieerd is met je (eigen) legitimatiebewijs via iDIN of Mitek. Indien de gegevens niet corresponderen kan de toegang tot het stadion worden geweigerd. Het kan zijn dat we na de verkoop nog moeten vragen om aanvullende persoonsgegevens, zoals geboorteplaats omdat dit volgens de Italiaanse regelgeving verplicht is. 

Omwisselen

Vanwege het niet nakomen van afspraken van Napoli met betrekking tot de kaartverstrekking en de onveilige situatie in Napels zal het omwisselproces noodgedwongen in Amsterdam bij de Johan Cruijff ArenA plaatsvinden. Omwisselen is mogelijk bij de stadionkassa tussen ingang C en D op de volgende momenten:

  • Vrijdag 7 oktober tussen 15:00 en 20:00 uur
  • Zaterdag 8 oktober tussen 10:00 en 17:00 uur

Momenteel is Ajax in afwachting van de kaarten die opgestuurd worden door Napoli. Mochten hierdoor veranderingen ontstaan worden alle Ajacieden met een kaart persoonlijk geïnformeerd. Het is niet mogelijk om buiten deze omwisselmomenten je kaart op te halen. Mocht je jouw kaart niet ophalen dan kan dit uitduel niet bezocht worden.

 

Europees uitrecht

Met het bezoeken van Europese uitduels kunnen fans Europees uitrecht verdienen. Heb je in het huidige seizoen een Europees uitduel bezocht? Dan verdien je voor het seizoen erna Europees uitrecht. Hiermee heb je voorrang tijdens een verkoop op de rest.

Wanneer er minimaal vier Europese uitduels worden gespeeld, dan geldt dat de helft +1 van de Europese uitduels moet worden bezocht voor EU+. Bij minder dan vier duels geldt dat alle Europese uitduels bezocht moeten zijn voor EU+. Met EU+ ben je binnen je eigen groep kaarthouders als eerste aan de beurt voor een kaartverkoop van een Europees uitduel.

Scanpunten

De scanpunten worden binnen twee weken na elk Europees uitduel toegevoegd op Mijn.Ajax.nl, hier vind je ook jouw EU-rechten voor het nieuwe seizoen. Heb je een uitduel bezocht en geen scanpunt ontvangen? Meld dit dan binnen twee weken na het toevoegen van de scanpunten via Mijn.Ajax.nl/support.

Toegekend:

  • Liverpool: 14 september 2022

Informatie Europese uitduels groepsfase Champions League

Per Europees uitduel wordt er apart meer informatie bekend gemaakt zodra de details bekend zijn via deze pagina en @AjaxFancare op Twitter. 

Aantal EU-rechten per groep:

Seizoenkaarthouders EU+ 736
Seizoenkaarthouders EU 4553
SVA EU 410

Let op: we raden af om o.b.v. deze aantallen je reis te boeken als je nog niet in het bezit van een kaart voor een uitduel.

 

Uitduels Jong Ajax

Via dit formulier kun je je aanmelden voor een uitduel van Jong Ajax. 

Let op! Ook voor deze uitduels dien je een nationale uitkaart te hebben.


Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl