Special | 'Bassey: Aim for the stars'

Het succes van Ajacied Calvin Bassey kwam niet vanzelf. Opgroeien in een buitenwijk van Londen, criminaliteit en stages bij profclubs zonder succes. Met Bassey reizen we naar Engeland. We bezoeken zijn oude basisschool, het favoriete voetbalpleintje en zijn huidige woning in Londen en maken een indringend portret.

Tags

  • #Bassey

Socials

De zoon van Nigeriaanse ouders groeit op in een buitenwijk van Londen. Hij ziet van dichtbij hoe een aantal klasgenoten en vrienden belanden in de criminaliteit. Bassey blijft stoïcijns en weet één ding zeker: zijn toekomst ligt in het voetbal.

Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat is de jonge Bassey te vinden op het afgetrapte pleintje achter zijn huis. Aanmeldingen voor stages bij profclubs in de buurt leiden tot weinig succes. Bassey staat op het punt van opgeven, totdat Leicester City hem op zijn zestiende een contract aanbiedt. Hij grijpt de kans en speelt zich uiteindelijk via Rangers FC in de kijker van Ajax.

Tijdens de trip naar Londen spreken we betrokken personen zoals jeugdtrainers, familieleden en jeugdvrienden en krijgen een inkijk in het turbulente leven van een jonge Calvin.

Gerelateerde artikelen

Bassey 1280

Bassey: 'Dankbaar voor het vertrouwen van de ploeg en de staf'

Calvin Bassey speelde tegen Sparta zijn eerste negentig minuten in het Ajax-shirt en was redelijk tevreden over zijn optreden. Het aanpassen aan zijn nieuwe omgeving verloopt tot dusver naar wens. "De ervaren spelers helpen mij enorm, dat vind ik belangrijk."

Tags

  • #Bassey

Socials