Ajax Vrouwen door naar laatste 16 in Champions League

ajax-vrouwen-door-naar-laatste-16-in-champions-league
ajax-vrouwen-door-naar-laatste-16-in-champions-league

Socials

De Ajax Vrouwen krijgen na het weekend duidelijkheid over de volgende tegenstander. Maandag 1 oktober is de loting voor de achtste finales.

Evenwichtige start
De Ajax Vrouwen waren in de beginfase van de wedstrijd gelijkwaardig aan Sparta Praag. Beide ploegen creërden het 1e kwartier nog geen kansen. Na 18 minuten was het Christina Burkenroad die namens Sparta Praag het 1e gevaar noteerde. De Amerikaanse kopte op de lat.

Kort daarna was Lize Kop belangrijk voor de Ajax Vrouwen door te redden op een schot van Sparta Praag. Een minuut daarna volgde de 1e grote Amsterdamse kans. Het was Soraya Verhoeve die 1-op-1 ging met de Tsjechische keeper. Ze schoot echter net naast.

Sterk Sparta Praag
Vervolgens was het Sparta Praag dat scherper verder ging. Toch kon de thuisploeg niet doordrukken tot in de 16 van Ajax. Toch was het Burkenroad die na 27 minuten de score wist te openen. Vervolgens was het nog een aantal keer dreigend voor het doel van Kop. Een goal werd afgekeurd en Kop redde knap op een afstandsschot van Andrea Staskova.

De Ajax Vrouwen herpakken zich
Voor Benno Nihom resteerde de (pittige) klus om zijn team scherp te krijgen voor de tweede helft. De Amsterdammers begonnen goed, maar toch was het Sparta Praag dat de 1e kans na rust kreeg. Het schot was echter een makkelijke prooi voor Kop.

Niet veel later, in de 50e speelminuut, volgde de ommekeer. Plots was er ruimte voor Lewerissa, die alleen op goal af kon. Na een prachtige pass van Ellen Jansen wist ze de bal knap binnen te schieten: 1-1. De belangrijke uitgoal was een feit.

WAT. EEN. BELANGRIJKE. GOAL

De bevrijdende 1-1 van Vanity Lewerissa! ⚪️🔴⚪️#UWCL #spaaja pic.twitter.com/k5B6i0t8NL

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) September 26, 2018

Een minuut later volgde meteen een 2e grote kans voor de Ajax Vrouwen. Via de rechterkant kon Loïs Schenkel na hard werken Lewerissa vrij voor de goal zetten. Die laatste faalde niet en kon zo de 1-2 aantekenen. De Ajax Vrouwen stonden daarmee met anderhalf been in de volgende ronde.

En ook meteen goal nummer 2️⃣ ! 👌👌#AjaxVrouwen stevig op koers richting volgende ronde! #UWCL #spaaja pic.twitter.com/i6JHptNwGv

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) September 26, 2018

Het had nog mooier kunnen worden. In de 81e minuut kon invaller Eshly Bakker uithalen in de 16. Ze werd op het moment van uithalen gevloerd en de scheidsrechter besloot te fluiten voor een penalty.

Kelly Zeeman nam plaats achter de bal om het lot van Sparta Praag te bezegelen. Ze moest alleen haar meerdere erkennen in de keeper van Sparta Praag en zo bleef het 1-2. Niemand die na afloop echter om de gemiste penalty maalde.

Sparta Praag - Ajax Vrouwen 1-2 (1-0). 27. Burkenroad 1-0, 49. Lewerissa 1-1, 51. Lewerissa 1-2

Bijzonderheid: 81. Zeeman mist strafschop

Ajax Vrouwen: Kop; Van der Most, Akkerman, Røddik, Van Es; Schenkel (75. E. Bakker), Zeeman, Salmi (56. L. Bakker); Verhoeve, Jansen, Lewerissa (71. Van der Linden)

Bekijk ook: Nihom:'Met goed gevoel naar Praag'

Tekst: Ajax.nl/Niels van Sleeuwen
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl