Ajax Vrouwen met grote zege winterstop in

ajax-vrouwen-met-grote-zege-winterstop-in
ajax-vrouwen-met-grote-zege-winterstop-in

Socials

Voor de Ajax Vrouwen was het uitduel met Excelsior/Barendrecht alweer de 3e wedstrijd in 8 dagen tijd. Ging het in Alkmaar in blessuretijd nog mis (van 0-2 naar 2-2), dinsdag tegen sc Heerenveen won de ploeg met 3-0. En ook tegen Excelsior ging het uitstekend.

TEAM! ��#excaja pic.twitter.com/7jOVaOpMql

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 14 december 2018

Vanaf de aftrap nam het team van Benno Nihom het heft in handen. Met dominant spel drukte Ajax de thuisploeg naar achteren en al snel had Ajax de voorsprong te pakken. Daar kwam wel wat mazzel bij kijken: Eshly Bakker krulde de bal tegen de verre paal en via het lichaam van de Excelsior-keeper ging de bal in het doel, 0-1. Er waren pas 5 minuten gespeeld.

Weer Eshly
Na 20 minuten verdubbelde Eshly Bakker de voorsprong en op slag van rust tilde Ellen Jansen de stand zelfs naar 0-3. Een ongekende weelde in een uitwedstrijd!

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: Ajax was heer en meester. De score werd ook nog mooier. Negen minuten voor tijd kregen de Amsterdamse voetbalsters een strafschop. Lucie Akkerman meldde zich bij de bal en schoot onberispelijk raak, 0-4.

De penalty van Akkerman in beeld. Prima in het hoekje. ��⤵️#excaja pic.twitter.com/SHonKabN4k

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 14 december 2018

Ajax gaat door
Ajax bleef doorjagen op meer. Een groot verschil met vorige week in Alkmaar toen in blessuretijd de 0-2-voorsprong werd verspeeld. Eshly Bakker had bij Excelsior nóg meer noten op haar zang dan de 2 goals die ze al maakte. Met een schitterend doelpunt voltooide zij haar hattrick en zette de 0-5 op het bord. In blessuretijd wist ook Ellen Jansen nogmaals te scoren, 0-6!  Een prachtige uitslag om de winterstop mee in te gaan.

Winterstop tot februari
Op vrijdag 1 februari gaat de Eredivisie weer verder met de laatste 2 reguliere wedstrijden. Daarna wordt de ranglijst in 2 delen gehakt. De bovenste 5 spelen de kampioenscompetitie, de onderste 4 vormen de andere poule. Ajax gaat met een 4e plek de winterstop in.

Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs; Van der Linden, Akkerman, Doorn (79. Røddik Hansen), Verhoeve; Munsterman, Dijkstra, Van den Bighelaar (75. De Sanders); Lewerissa (65. L. Bakker), Jansen, E. Bakker.

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl