Ajax Vrouwen ook bij Twente Vrouwen gelijk

ajax-vrouwen-ook-bij-twente-vrouwen-gelijk
ajax-vrouwen-ook-bij-twente-vrouwen-gelijk

Socials

Aanstaande woensdag speelt Ajax Vrouwen de return in de Champions League tegen Sparta Praag. Dan verdedigt de ploeg van trainer Benno Nihom een 2-0-voorsprong. Precies die voordelige marge stond er na 1 helft op bezoek bij Twente Vrouwen ook op het bord.

Ellen Jansen!
Uitgerekend Ellen Jansen, die dit seizoen van Enschede naar Amsterdam overkwam, deed haar oude ploeg pijn door 2 keer te scoren.

Na een terugspeelbal op de keeper van FC Twente loopt Ellen Jansen door op de keeper en die schiet de bal tegen Jansen aan waardoor de bal in de goal rolt.#tweaja

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 21 september 2018

Maar die tussenstand was voor Ajax enigszins gelukkig. Twente was namelijk ook gevaarlijk voor het Ajax-doel gekomen, had 1 goal afgekeurd zien worden maar kwam ook weer goed weg toen pogingen van Ellen Jansen en Linda Bakker op de lat strandden.

Ruime marge verdwijnt
In de 2e helft gaf Ajax de marge in 3 minuten tijd weg. In de 71e minuut scoorde Renate Jansen de aansluitingstreffer en zij joeg kort daarna ook de 2e Twentse goal achter Lize Kop. In het laatste kwartier kon het alle kanten op, kreeg invaller Vita van der Linden nog een goede kans, maar gescoord werd er niet meer. Ajax leerde een belangrijke les tegen Twente en zal er alles aan doen om dat scenario woensdag in Praag, bij de return in de Champions League, niet opnieuw te beleven.

Scoreverloop: 2. Ellen Jansen 0-1, 40. Ellen Jansen 0-2, 71. Renate Jansen 1-2, 74. Renate Jansen 2-2

Ajax Vrouwen: Kop; Van der Most, Zeeman, Sanders, Van Es; Schenkel, L. Bakker (65. Vita van der Linden), Røddik Hansen; Lewerissa (71. Eshly Bakker), Jansen, Van den Bighelaar

Bekijk ook: Ziggo Cam Lekker middag voor O19

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl