Ajax Vrouwen slepen in Den Haag punt uit het vuur

ajax-vrouwen-slepen-in-den-haag-punt-uit-het-vuur
ajax-vrouwen-slepen-in-den-haag-punt-uit-het-vuur

Socials

Ruim 3 dagen na de knappe én indrukwekkende Europese zege op Sparta Praag hadden de Ajax Vrouwen moeite om in het ritme te komen. De ploeg van Benno Nihom moest direct het initiatief aan ADO Den Haag laten. De Zuid-Hollanders kregen al in de 2e minuut een grote kans op de openingstreffer. Die bleef toen nog uit, maar kwam even later wel op het scorebord. Victoria Pelova schoot van afstand in de kruising.

Penalty geclaimd
In de 11e minuut claimden de Ajax Vrouwen een strafschop, nadat Ellen Jansen naar de grond was gegaan, maar de arbitrage weigerde naar de stip te wijzen. Het duel was vervolgens redelijk in evenwicht, waarbij de Ajacieden zich lieten gelden via Kelly Zeeman (vrije trap) en Jansen (kopbal).

11. Jansen vindt een verdediger op haar weg. Penalty of niet? 🤔#adoaja pic.twitter.com/EX2l4cqgvl

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) September 16, 2018

ADO Den Haag behield echter de voorsprong en bouwde die na 33 minuten zelfs uit. Pelova maakte met een lage schuiver haar 2e van de middag. De Ajax Vrouwen leken voor een lastige opdracht te staan, maar gelukkig bracht een snel antwoord hoop terug in de Amsterdamse harten. Een minuut na de 2-0 werkte Van den Bighelaar de 2-1 binnen.

Aanvankelijk weinig dreiging
In de tweede helft moest het gebeuren, maar de motor draaide stroef. Nihom voerde binnen 20 minuten 3 wissels door, maar zonder het gewenste effect. Er waren nauwelijks meer dreigende momenten.

In het zicht van de haven leefden de Ajax Vrouwen toch nog op. Vijf minuten voor tijd was daar een snelle uitbraak die een kans voor Jansen leek op te leveren, maar de ADO-keeper was net wat eerder bij de bal. Een vergelijkbare situatie deed zich in blessuretijd nogmaals voor, ditmaal wel met een goede afloop. Bakker werkte binnen en bezorgde de Ajax Vrouwen toch nog een punt in het Cars Jeans Stadion.

90. JAAAA! Bakker maakt kort voor tijd de gelijkmaker: 2-2! 👏#adoaja pic.twitter.com/bBL9Y6bV9V

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) September 16, 2018

Trainer Nihom had na afloop gemengde gevoelens. “Ik ben uiteindelijk blij met een punt, omdat het er heel lang niet inzat. Maar ik ben niet blij met wat we hebben laten zien. Aan de ene kant vind ik dat niet gek. We hebben zware weken achter de rug en woensdag nog een heel pittige wedstrijd gehad. Maar aan de andere kant had ik wel gehoopt dat we er iets anders mee om zouden gaan dan we nu hebben gedaan.”

ADO Den Haag - Ajax Vrouwen 2-2 (2-1). 4. Pelova 1-0, 33. Pelova 2-0, 34. Van den Bighelaar 2-1, 90+1. Bakker 2-2

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Van der Most, De Sanders, Akkerman, Van Es; Zeeman (54. Van der Linden), Salmi (65. Lewerissa), Munsterman; E. Bakker, Jansen, Van den Bighelaar (59. L. Bakker)

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl